SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home assassina la seua parella d'un tret al cap al seu domicili de València

La dona va resultar ferida de gravetat però va acabar morint a l’hospital || L’home, que va ingressar en presó provisional, assegura que l’arma se li va disparar de manera accidental mentre la netejava

Una càmera pren imatges de l’habitatge on va tenir lloc el crim, a Vilanova de Castelló.

Una càmera pren imatges de l’habitatge on va tenir lloc el crim, a Vilanova de Castelló.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 38 anys va ser assassinada d’un tret al cap presumptament efectuat per la seua parella el cap de setmana passat a la localitat valenciana de Vilanova de Castelló. L’home, que va ser detingut per la Guàrdia Civil, va ingressar ahir en presó provisional, comunicada i sense fiança per un delicte d’homicidi després de prestar declaració davant del jutge.

El succés es va produir divendres a la nit en un xalet que la parella ocupava de manera il·legal. Va ser l’home el que va trucar al 112. Fins al lloc es va desplaçar una unitat del SAMU, que va traslladar a la dona a l’hospital La Fe, on va morir diumenge.

La policia investiga si el detingut va causar un avortament a la víctima el 2019 al clavar-li una pallissa

L’home va confessar a la Guàrdia Civil que el tret que li va causar la mort a la seua parella s’havia produït per accident mentre netejava una arma de foc. Després de declarar davant d’un jutjat d’Alzira, aquest el magistrat va acordar el seu ingrés a la presó. La víctima tenia un fill menor d’edat d’un matrimoni anterior i entre la parella no hi havia denúncies prèvies per maltractaments, segons va informar la delegació del Govern, encara que la policia també investiga si el detingut hauria provocat un avortament a la dona el 2019 al clavar-li una pallissa.

Amb aquest nou cas, el segon aquest any al País Valencià, s’eleven a quinze les dones assassinades en mans de la parella o exparella aquest 2020.

De les víctimes mortals, cap havia presentat una denúncia contra l’agressor. Des que es va iniciar el registre oficial de víctimes del masclisme, el 2003, han mort a Espanya un total de 1.048 dones.

El col·lectiu feminista La Ruda va convocar una concentració a la plaça de la Vila de la localitat per “denunciar la violència masclista i mostrar suport a l’agredida i als seus familiars”.

Per la seua banda, l’ajuntament ha convocat per avui una concentració al mateix lloc per mostrar la seua “condemna rotunda a aquest cas de violència masclista”.

Ferida al ser apunyalada pel seu ex a Vilafranca del Penedès Una dona va resultar ahir ferida al ser apunyalada per la seua exparella a Vilafranca del Penedès. Els fets van tenir lloc al matí, en plena via pública, quan l’home va atacar la dona i tot seguit va fugir. La dona va ser traslladada a l’hospital per ser atesa de les lesions, que no li van provocar ferides de gravetat. Els Mossos d’Esquadra, que es van fer càrrec de la investigació, buscaven ahir a la tarda l’agressor.

tracking