SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

El cap d'Interior durant el 155: “Trapero no donava suport a Puigdemont”

Juan Antonio Puigserver, responsable d’Interior amb el 155.

Juan Antonio Puigserver, responsable d’Interior amb el 155.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Antonio Puigserver, màxim responsable de la conselleria d’Interior durant l’aplicació de l’article 155, va desvincular ahir l’exmajor dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero dels plans independentistes del Govern de Carles Puigdemont i de l’organització de l’1-O.

A la declaració com a testimoni al judici contra l’antiga cúpula de la policia catalana a l’Audiència Nacional, Puigserver va manifestar que, a la reunió de la Junta de Seguretat celebrada el 28 de setembre de fa tres anys, Trapero no va donar suport a Puigdemont i va assenyalar que el llavors president va ser l’únic de la delegació catalana que va verbalitzar un suport explícit al referèndum.

D’altra banda, va afirmar que Cèsar Puig, que era secretari general d’Interior, no tenia funcions operatives, en contra del que ha havia sostingut la Fiscalia.

En defensa de Puig també van sortir Maite Català, exsubdirectora de Recursos Humans a la conselleria d’Interior; Frederic Ferrer, exsubdirector general d’Administració i Serveis dels Mossos; i Xavier Gibert, alt funcionari del departament que ara dirigeix el conseller Miquel Buch. Aquests tres testimonis van coincidir a assegurar que ni Cèsar Puig ni Pere Soler, exdirector general de la policia catalana, no van interferir en el funcionament del cos per dificultar les accions encaminades a evitar la celebració del referèndum.

tracking