SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Un mort en una explosió en una química de Barcelona

Dinou persones més han resultat ferides i hi podria haver un desaparegut || Protecció Civil va activar el pla d’alerta química

Una dotació de Bombers davant l’entrada de la química.

Una dotació de Bombers davant l’entrada de la química.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys una persona va morir i dinou més van resultar ferides de diversa consideració en una explosió que va tenir lloc ahir en una empresa d’emmagatzematge i distribució de productes químics situada al polígon de Montsolís, al barri de la Verneda de Barcelona. A més els Bombers buscaven també un treballador que s’havia de trobar a l’empresa en el moment de l’explosió.

La deflagració es va originar cap a les 14.30 hores del migdia quan per motius que s’estan investigant un dels dipòsits de l’empresa Proquibasa situada al número 50 de la via Trajana va explotar i va generar una ona expansiva que va enviar restes a les naus del voltant. Una d’aquestes, va explicar el cap de Bombers, va impactar sobre l’home que va morir, que treballava en una empresa propera. A més, la runa va fer malbé alguns dels vehicles que hi havia estacionats als carrers pròxims a la zona.

Fins al lloc es van traslladar onze dotacions de Bombers i divuit unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques que van atendre els ferits. Sis d’ells van rebre l’alta in situ i tretze més van haver de ser traslladats a centres sanitaris, la majoria per contusions i alguns afectats per dificultats respiratòries.

L’explosió va provocar també danys en bidons veïns, alguns dels quals van col·lapsar i van provocar abocaments importants. A causa d’aquests, Protecció Civil va activar el pla d’alerta química, Plaseqcat, en fase d’emergència. Per la seua part, Transports Metropolitans de Barcelona va apuntar que diverses línies del servei municipal d’autobusos no circulaven per via Trajana “per incident a la via pública”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va traslladar el condol als familiars de l’home mort.

Mor a l’esclatar una bombona de gas Una persona va morir dilluns a la nit després que explotés una bombona de gas butà en una casa situada al carrer Sant Ramon de Montcada i Reixac (Barcelona) que va afectar totalment la cuina. Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions de bombers a més de tres ambulàncies.

tracking