SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

Jové i Salvadó denuncien una “causa general” per l'1-O i es neguen a declarar davant la jutge

Estan investigats per desobediència, malversació i revelació de secrets || Les entitats independentistes apressen a donar fons a la Caixa de Solidaritat perquè puguin pagar les fiances

Jové i Salvadó van arribar ahir al TSJC acompanyats per destacats dirigents de l’independentisme.

Jové i Salvadó van arribar ahir al TSJC acompanyats per destacats dirigents de l’independentisme.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats d’ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó es van negar ahir a declarar davant de la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Maria Eugènia Alegret que els investiga pels presumptes delictes de desobediència, malversació de cabals públics i revelació de secrets en relació amb l’organització de l’1-O. Jové i Salvadó, que el 2017 ocupaven alts càrrecs a la conselleria d’Economia, dirigida llavors per Oriol Junqueras, van denunciar ser víctimes d’una “causa general” contra l’independentisme i es van remetre al contingut dels seus recursos contra la interlocutòria que els imputa formalment.

Els dos van arribar a la seu judicial situada al passeig Lluís Companys de Barcelona acompanyats per la plana major de l’independentisme, amb el vicepresident, Pere Aragonès, al capdavant, i nombrosos dirigents d’ERC, JxCat i la CUP, així com representants de l’ANC i Òmnium Cultural. Abans d’entrar a la sala de vistes, Jové va subratllar que afrontava la compareixença, “sense por, sense renúncies, sempre de cara. “Amb la voluntat de fer sempre el que trobi més just. I amb la força de saber de la solidaritat i determinació de milers. Moltes gràcies per ser-hi, fins a la victòria”, va manifestar en xarxes socials el que va ser secretari general d’Economia de la Generalitat. Per la seua banda, Aragonès va destacar la “valentia” de Jové i Salvadó, alhora que va advertir que “mai cap tribunal decidirà el futur de Catalunya”. Amb tot, va lamentar que es vulgui fer pagar dos persones per les “il·lusions” dels dos milions que van votar en el referèndum.

Els dos diputats d’ERC van a declarar “sense por” a causa de la “força” de milers de persones

No revela el substitut de Bosch a la taula de diàleg i diu que el Govern el consensuarà

Així les coses, Aragonès va confirmar que, malgrat les acusacions contra Jové, continuarà a la taula de diàleg “bilateral” entre els governs espanyol i català que va pactar ERC a canvi de facilitar la investidura de Pedro Sánchez. “Evidentment que seguirà”, va assegurar el també coordinador nacional dels republicans. D’altra banda, el president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, va qualificar Jové i Salvadó de “patriotes”.

Així mateix, va afirmar que, “malgrat que la repressió continua, no aturarem el nostre compromís per aconseguir una solució basada en l’autodeterminació i l’amnistia”. “L’Estat espanyol no afluixa però nosaltres tampoc. No podem defallir”, va sentenciar. Per la seua banda, Carles Riera, diputat de la CUP, va posar el focus en el fet que Edgar Fernàndez, membre del secretariat nacional dels cupaires, ha estat citat a declarar en un jutjat de Reus per les protestes que van seguir la publicació de la sentència del Tribunal Suprem contra la cúpula del procés per l’1-O. Per la seua banda, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, van urgir a efectuar donacions a la Caixa de Solidaritat amb l’objectiu que Jové i Salvadó puguin fer-se càrrec de la fiança d’1,6 milions d’euros que els ha imposat el TSJC. Altrament, la magistrada procedirà a embargar-los els béns per cobrir-la.

tracking