SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Peral es desvincula del crim: “No vaig sospitar fins al cap de 4 dies”

Diu que López va entrar a casa seua amb una pistola i una destral, i que no el va denunciar “per por” || Nega l’existència un triangle amorós en el cas de la Urbana

Imatge de Rosa Peral a la declaració a través del senyal institucional de l’Audiència de Barcelona.

Imatge de Rosa Peral a la declaració a través del senyal institucional de l’Audiència de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosa Peral, agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona acusada de la mort de la seua parella i company al cos Pedro Rodríguez el 2017, es va desvincular ahir del crim i va afirmar que “no va sospitar res fins quatre dies després” dels fets. Durant la seua declaració davant de l’Audiència de Barcelona, que la jutja per un presumpte delicte d’assassinat, va assenyalar l’altre acusat, Albert López, també agent de la Guàrdia Urbana barcelonina, dels fets. En aquest sentit, va relatar que, la nit del crim, que es va perpetrar entre l’1 i el 2 de maig del 2017, López va saltar la tanca de la casa en la qual ella residia, a Vilanova i la Geltrú, armat amb una pistola i una destral. “Em vaig quedar immobilitzada, tenia ansietat i por”, va manifestar. Després, segons la seua versió, va córrer a l’interior de l’immoble, va agafar les filles i se les va emportar a l’habitació. “Vam sentir cops”, va afirmar, alhora que va afegir que, al cap d’una estona, López li va dir que baixés de la planta de dalt i que li donés les claus del cotxe de Rodríguez. Més tard, l’altre acusat, que tenia la cara tacada de sang, li hauria ordenat que netegés la casa. “El vaig obeir per por”, va afirmar. Amb tot, Peral va afirmar que pensava que la víctima “havia marxat” i que va tardar dies a sospitar els fets.

Així mateix, Peral va dir que va marxar corrent del pantà de Foix perquè no sabia que López volia cremar el cotxe de Rodríguez ni s’imaginava que a l’interior hi havia el cadàver de qui era la seua parella. “L’últim que se’m podia ocórrer és que Pedro fos allà dins”, va sentenciar. També va defensar que no sabia en aquell moment per què l’altre acusat la va portar als voltants de la casa de Rubén, l’exmarit, amb el mòbil de Rodríguez, en una maniobra per distreure els investigadors. Amb tot, Peral va argumentar que tenia “por” de López i que va decidir no denunciar-lo. Igualment, va negar que mantinguessin una relació amorosa amb l’altre acusat en paral·lel a la que tenia amb Rodríguez. En aquest sentit, el fiscal va insistir que aquesta relació sí que existia, va treure a la palestra missatges íntims entre els acusats i va insistir que va ser el mòbil del crim.

tracking