SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

Correa diu que va compartir compte amb Joan Carles I a Suïssa i va provocar la censura a Rajoy

El jutge li impedeix parlar del rei emèrit ni de persones que no poguessin defensar-se al no ser-hi presents || Cotino es desvincula de la trama i indica que només hi va participar per “opinar sobre una pantalla”

Francisco Correa durant la seua declaració ahir a l’Audiència Nacional.

Francisco Correa durant la seua declaració ahir a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, va declarar ahir al judici per manipulacions en la contractació de l’organització de la visita del papa Benet XVI a València el 2006 que se celebra a l’Audiència Nacional que els seus diners a Suïssa els va gestionar Arturo Fasana i que els va col·locar en el compte Soleada, el mateix en què, segons li va dir el seu gestor, tenien els seus fons grans fortunes espanyoles, “incloses les del rei emèrit”. A més va presumir que les seues declaracions sobre la trama van propiciar que se li fes una moció de censura a Mariano Rajoy.

Durant la declaració va assegurar que Alejandro Agag, el gendre de l’expresident del govern José María Aznar, va ser qui li va presentar el també acusat José Ramón Blanco Balín, que es va oferir a gestionar els comptes i “crear una estructura” perquè estava guanyant bastants diners amb diferents negocis a Llatinoamèrica. Aquest el va portar a Ginebra (Suïssa) i li va presentar Arturo Fasana. Correa va assegurar que en aquell moment ja tenien diners a Suïssa i Mònaco, “òbviament diners que no estaven declarats a Espanya”, i que li van obrir un compte al Credit Suisse. Segons el seu testimoni, els gestors li van demanar que no fes preguntes, però li van explicar que els seus fons passarien pel compte Soleado, “que és per on estan passant les grans fortunes del país, incloses les del rei d’Espanya”, amb referència al rei emèrit Joan Carles I. El president del tribunal va interrompre la declaració per demanar-li que no fes referències a l’anterior cap de l’Estat ni a persones que no poguessin defensar-se al no ser-hi presents.

Correa afirma que el gendre d’Aznar li va presentar acusats amb qui comparteix banc

Correa també va defensar la innocència de les persones que han treballat amb ell en les seues empreses i va assegurar que la seua declaració en el judici per la primera etapa de la trama Gürtel va provocar “un canvi de Govern” i la moció de censura contra l’expresident popular Mariano Rajoy. Tanmateix va defensar que el PP “no és una organització criminal, com tantes vegades ve a declarar la policia”. Durant la jornada d’ahir també va declarar l’expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, que es va desvincular de l’organització de la visita del papa a l’assegurar que només se li va encarregar coordinar els grups de voluntaris en matèria de seguretat. En aquest sentit, va negar haver participat en les reunions en les quals es va negociar el pagament de més de set milions d’euros a la trama Gürtel per la instal·lació de pantalles gegants i sistema de megafonia. “Jo vaig opinar només sobre una pantalla”, va assegurar, sobre la qual va suggerir que la “moguessin” perquè tapava la visibilitat dels assistents.

D’altra banda, la Secció Segona de la Sala Penal, que celebra el judici oral per les presumptes manipulacions en la contractació de l’organització de la visita del papa, va decidir ahir suspendre temporalment les sessions fins d’aquí a 29 dies a causa de l’epidèmia de coronavirus.

Descarten recórrer l’absolució de l’“altre” cas Palau La Fiscalia de València va assegurar ahir que ha decidit no recórrer l’absolució dels quatre acusats en el conegut com a cas Palau, en el qual s’investigaven les presumptes desviacions de fons al coliseu valencià, encara que va afirmar que no comparteix “en la seua totalitat” els arguments esgrimits en la sentència dictada la setmana passada per l’Audiència de València. El Ministeri Públic sol·licitava per als acusats penes d’entre dos i cinc anys de presó pels delictes de prevaricació i malversació. Per la seua banda, les defenses demanaven la lliure absolució.

tracking