SEGRE

ESNOTICIA

El Govern destinarà mil milions per donar liquiditat a les empreses

Ajorna el pagament de la taxa turística al setembre i aprova la gratuïtat del 061 || Aragonès apressa a aprovar els pressupostos per respondre millor a la pandèmia

Vianants amb i sense màscara als voltants de la Sagrada Família de Barcelona, ahir. El monument a partir d’avui.

Vianants amb i sense màscara als voltants de la Sagrada Família de Barcelona, ahir. El monument a partir d’avui.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va anunciar ahir una línia de préstecs de fins a mil milions d’euros per garantir la liquiditat i els llocs de treball en 4.000 petites i mitjanes empreses de Catalunya. Així ho van anunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, en una compareixença en la qual també es va informar de l’ajornament del pagament de la taxa turística fins al mes de setembre. Així, a través d’avals de l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis, el Govern assumirà el 75 per cent del risc creditici dels crèdits que puguin oferir les entitats bancàries. “És un pla de xoc per dotar de liquiditat immediata a les empreses, que és el principal factor de risc”, va indicar el vicepresident, que va recordar que, mentre els costos fixos per a l’empresari es mantenen, les vendes baixen. Per la seua banda, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va animar les empreses que tinguin problemes de subministrament a demanar ajuda a Acció.

D’altra banda, Aragonès va apressar a aprovar el projecte pressupostari de la Generalitat per a aquest any per poder afrontar amb més capacitat de resposta la crisi del coronavirus. “És fonamental”, va sentenciar. Tanmateix, la portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, va advocar per rebutjar aquests comptes perquè “no serviran per a res” a causa que el coronavirus farà variar els ingressos previstos. En paral·lel, la Generalitat també va acordar ajornar el pagament de la taxa turística, que s’havia d’efectuar en les properes setmanes. L’hostaleria, un dels sectors més afectats per la crisi, l’abonarà el mes de setembre. Igualment, va decretar la gratuïtat del telèfon 061 d’informació sanitària.

Torra participarà en la reunió amb Sánchez demà perquè “fa falta responsabilitat”

En un altre ordre de coses, el president Torra va anunciar que participarà demà en la conferència telemàtica de líders autonòmics convocada pel cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, per abordar la resposta davant de la pandèmia. “No hi ha colors polítics, fa falta responsabilitat”, va explicar.

A Catalunya, segons s’indica en l’últim balanç de la conselleria de Salut, hi ha 261 infectats pel coronavirus, amb el principal focus a Igualada. Fins al moment, sis persones han mort com a conseqüència del virus. Les dos últimes morts es van confirmar ahir mateix a la capital de l’Anoia (vegeu pàgina 7). Per contra, tres persones ja han rebut l’alta després d’haver-se curat de la infecció.

tracking