SEGRE

La Generalitat demana confinar tot Catalunya restringint les entrades i sortides

Torra demana la col·laboració del govern espanyol per limitar les vies de les quals té competència

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, durant la reunió amb el món local per analitzar l'evolució del coronavirus

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, durant la reunió amb el món local per analitzar l'evolució del coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest divendres al vespre el confinament de tot Catalunya restringint les entrades i sortides del país per evitar el "col·lapse" del sistema sanitari. El cap de l'executiu ha demanat la col·laboració del govern espanyol perquè limiti l'accés a les vies de les quals té competència. En aquest sentit, assegura que el Govern s'anticipa a una evolució "massa ràpida" del coronavirus a Catalunya i ha agraït la "solidaritat" i el "sacrifici dels ciutadans". "La pandèmia ens posa a prova i demostrarem que la societat catalana és solidària i responsable", ha reblat.

"L’evolució dels contagis ens exigeix ser més dràstics", ha afirmat Torra, que ha comparegut a les 20:30 hores al Palau de la Generalitat per anunciar aquesta noves mesurada per combatre el coronavirus.

L’anunci del govern català arriba mentre el conjunt d’Espanya es prepara per entrar, per segona vegada en democràcia, en estat d’alarma, una mesura excepcional que formalitzarà demà el Consell de Ministres.

tracking