SEGRE

Salut recorda a la ciutadania les mesures de prevenció per evitar la propagació del coronavirus

Rentar-se les mans sovint, evitar les aglomeracions i evitar desplaçaments si no és imprescindible, són algunes de les recomanacions bàsiques || Contenir el coronavirus és responsabilitat de tothom

Un xòfer d’Autobusos de Lleida es renta les mans amb un gel desinfectant, ahir.

Un xòfer d’Autobusos de Lleida es renta les mans amb un gel desinfectant, ahir.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut de la Generalitat impulsa una campanya informativa per recordar a la ciutadania quines són les mesures de prevenció bàsiques per evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2. Davant la presència a la nostra societat del nou coronavirus, i la declaració de pandèmia per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), es fa necessari que els ciutadans i ciutadanes adopten unes pràctiques profilàctiques bàsiques i les mesures de contenció.

Una de les accions claus i més efectives que s’han d’incorporar a la rutina diària és rentar-se les mans sovint. A més, cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús, o amb la cara interna del colze, en tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

En el dia a dia, s’ha de mantenir una distància prudencial entre les persones (entre 1 i 2 metres) i s’ha d’evitar el contacte proper amb persones que tinguin símptomes d’infecció respiratòria.

Una altra recomanació important és evitar compartir menjar i estris sense netejar-los degudament.

Després de manipular objectes, sobretot a llocs públics -al carrer, als transports públics, comerços, etc.-, cal abstenir-se de tocar-se la boca, el nas i els ulls sense haver-se rentat abans les mans.

Sobre l’ús de mascareta, no és necessari utilitzar-les en els espais públics, si no és que ho ha indicat un professional sanitari.

Com a norma general, s’ha d’evitar les aglomeracions i els espais tancats amb un gran nombre de persones, i tenir especial cura en protegir els col·lectius més febles, com la gent gran i les persones amb malalties cròniques. És per això que cal evitar les visites als centres residencials.

Pel que fa a la mobilitat, cal evitar desplaçar-se, si no és imprescindible.

Què fer si es tenen símptomes?

Es recomana que tothom que presenti símptomes respiratoris i/o febre romangui a casa, sense acudir al lloc de treball, i limiti la seva vida social.

Tanmateix, al fer un ús responsable del sistema de salut i només acudir als centres sanitaris quan sigui estrictament necessari.

Si una persona creu que pot estar afectada, cal que segueixi les mesures de protecció i que truqui al 061 i l’informaran del que ha de fer.

Per a més informació, consulteu canalsalut.gencat.cat/coronavirus

tracking