SEGRE

CONFLICTE PRÒXIM ORIENT

Turquia i Rússia atansen postures entorn de Síria

Dos soldats dels EUA i un de britànic moren en un atac a l’Iraq || Països de la UE acolliran menors refugiats a Grècia

Una petita espera a la frontera poder entrar a Grècia.

Una petita espera a la frontera poder entrar a Grècia.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les delegacions de Turquia i Rússia van arribar ahir a un acord “en gran manera” sobre les mesures relatives a l’alto el foc pactat la setmana passada per a la província siriana d’Idlib (nord-oest), segons va confirmar el Govern d’Ankara. El ministre de Defensa turc, Hulusi Akar, va recalcar que l’acord està pràcticament tancat, si bé va alertar que, en cas que hi hagi violacions de l’alto el foc Turquia “començarà des del principi”.

D’altra banda, almenys vint-i-sis combatents de nacionalitat iraquiana van morir i més de quinze van resultar ferits en un bombardeig contra posicions de les milícies xiïtes Multitud Popular a la frontera de Síria amb l’Iraq. Ahir a la matinada també es va produir un atac amb coets contra la base militar de Tayi, a l’Iraq, en el qual van perdre la vida tres efectius de la coalició internacional desplegats en aquestes instal·lacions per entrenar-se i assessorar les forces iraquianes en la lluita contra els jihadistes de l’EI. Dos dels morts eren nord-americans i un de britànic. Tant el Govern iraquià com l’ONU van condemnar aquest atac.

D’altra banda, Alemanya, Portugal, França, Irlanda, Luxemburg, Croàcia i Finlàndia es van comprometre a acollir 1.600 menors no acompanyats que es troben en campaments de refugiats a Grècia, sense especificar quants n’assumiran cada un.

tracking