SEGRE

SALUT

Cessat el cap de prevenció de Policia autor del pla contra el coronavirus

Després la publicació en els mitjans d’un esborrany de mesures de prevenció al cos abans que el text definitiu fos comunicat oficialment

Cessat el cap de prevenció de Policia autor del pla contra el coronavirus

Cessat el cap de prevenció de Policia autor del pla contra el coronavirusEFE/Raúl Caro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha cessat el Cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals i autor del pla d’actuació del cos contra el coronavirus, José Antonio Nieto, segons han confirmat a Efe fonts d’Interior i sindicals.

La destitució de Nieto s’ha produït després la publicació en els mitjans d’un esborrany de mesures de prevenció al cos abans que el text definitiu fos comunicat oficialment.

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha denunciat en un comunicat que la decisió s’ha produït sense un motiu objectiu, a tres mesos de la jubilació del "màxim especialista" en riscos laborals del cos i després que transcendís aquest document "sense cap alerta sobre el seu caràcter d’esborrany" només unes hores abans de ser difós de forma oficial amb la firma del director general del cos.

En un comunicat, la Unió Federal de Policia Nacional ha rebutjat la destitució de Nieto "per raons que ningú no ha explicat fins el moment" i ha valorat la seua trajectòria i la seua condició de "figura clau" en el desenvolupament de programes i recomanacions per evitar el contagi de policies pel COVID-19.

Segons el seu parer, es tracta d’un error i un "acte de greu d’irresponsabilitat", per la qual cosa demana la seua reposició en el seu lloc de treball i l’assumpció de responsabilitats dels responsables d’aquesta decisió.

tracking