SEGRE

TRIBUNALS MIGRACIÓ

Condemnats a 125 anys de presó per la mort del nen refugiat Alan Kurdi

La foto del petit Alan ofegat a la platja va remoure consciències.

La foto del petit Alan ofegat a la platja va remoure consciències.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal turc va condemnar ahir a 125 anys de presó tres traficants de persones per la mort, el 2015, del nen kurdosirià Alan Kurdi, de tres anys. La imatge del seu cos ofegat i sense vida es va convertir en una icona de la crisi dels refugiats al Mediterrani.

Kurdi i la seua família intentaven arribar des de Turquia a l’illa grega de Kos quan el seu bot va naufragar a prop de la costa. En total van morir cinc persones, entre elles el petit Alan, la seua mare, Rihan, i el seu germà Galip, que tenia tan sols cinc anys.

Els tres condemnats, identificats com Cebrail E., Ecevit Bülent G. i Ali Can S., van fugir i van acabar detinguts a la ciutat de Karatas, molt a prop del lloc del naufragi. Els tres han estat condemnats per assassinat a l’entendre els magistrats que van ser els responsables directes de gestionar el viatge. Aquests tres traficants no són els únics condemnats per aquella mort. L’any 2016, Turquia va condemnar dos sirians per aquest succés.

D’altra banda, les forces de seguretat gregues van llançar ahir gasos lacrimògens contra els migrants que s’amuntegaven als voltants de la frontera turca amb la intenció d’entrar en territori de la Unió Europea.

tracking