SEGRE

El Govern català acusa a Sánchez d’actuar "tard i malament" i envair les seues competències

El Govern català acusa a Sánchez d'actuar

El Govern català acusa a Sánchez d'actuar "tard i malament" i envair les seues competènciesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acusat l’executiu de Pedro Sánchez d’haver reaccionat "tard i malament" per fer front a la crisi derivada del coronavirus i l’ha avisat que no permetrà que "envaeixi" competències autonòmiques en les mesures que aprovi per controlar la pandèmia.

En roda de premsa, la portaveu del govern català, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, han insistit que el Govern s’està plantejant mesures "dràstiques" davant el coronavirus que la Generalitat "fa temps que està prenent" i han criticat que Pedro Sánchez no hagi respost a la seua petició de confinar Catalunya.

Ambdós consellers han plantejat les seues crítiques al Govern en una compareixença que ha tingut lloc poc després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi anunciat a Twitter que coincideix amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, a rebutjar que el Govern espanyol "confisqui" competències autonòmiques.

"No permetrem que es vulnerin les nostres competències i, a més, veient que el Govern espanyol està responent tard i malament", ha recalcat Budó, qui ha recalcat que la Generalitat "ja està realitzant totes aquelles accions necessàries" i duent a terme mesures "que no han pres en altres comunitats autònomes".

Per això, ha exigit a l’Executiu que "respecti" les "competències transferides" i que "prioritzi la cooperació i col·laboració entre administracions" en lloc d’"imposar mesures", en al·lusió a l’esborrany del decret que declara l’estat d’alarma i que es preveu que Sánchez ratifiqui aquest dissabte.

"Considerem que hem de treballar junts i que han d’escoltar al govern de Catalunya perquè ja ha pres les mesures que devia per evitar la propagació del virus", ha reiterat.

Budó ha insistit que la conjuntura requereix "la col·laboració" entre institucions i ha rebutjat de ple la "recentralització" de les competències, especialment, ha dit, "quan hem demostrat àmpliament que els nostres cossos i equips són perfectament competents".

El conseller Buch també ha carregat contra la gestió de Pedro Sánchez i li ha retret que no hagi donat resposta encara a la petició que va llançar ahir a la nit Torra per confinar tota la població de Catalunya i frenar la propagació del virus.

tracking