SEGRE

ESNOTICIA

Cues a Sants i el Prat per sortir

La majoria són turistes que volen agilitzar la tornada al seu país || A Igualada es preveu que creixi la xifra de morts, demanen ajuda assistencial i no està previst aixecar el confinament

Diversos viatgers a l’aeroport de Barcelona, molts d’ells amb màscares.

Diversos viatgers a l’aeroport de Barcelona, molts d’ells amb màscares.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals nusos de transport a Catalunya, l’estació ferroviària de Sants i l’aeroport de Barcelona-el Prat van desenvolupar ahir la seua activitat en un ambient de normalitat, encara que es van veure cues de viatgers que intentaven canviar bitllets per sortir ahir mateix.

A l’aeroport del Prat, la tranquil·litat va ser la nota dominant durant tota la jornada, malgrat les cues d’unes seixanta o setanta persones que es van veure davant dels taulells d’atenció al públic de Vueling i Iberia, a la terminal T-1. La majoria de les persones que feien cua eren viatgers estrangers, molts turistes, que van anar a l’aeroport per intentar agilitzar la sortida cap als seus països d’origen. Molts viatgers es van mostrar resignats per l’eventualitat d’haver de realitzar llargues connexions per poder arribar a les seues destinacions. Als espais de l’aeroport eren molts els ciutadans que utilitzaven màscares, més dels que es poden trobar aquests dies pel carrer. Fonts de l’aeroport van apuntar que els esdeveniments entorn de la gestió de la crisi del coronavirus estan provocant que les aerolínies reconfigurin permanentment la seua operativa i resituïn els passatgers. A l’estació de Sants, l’afluència de viatgers va ser més o menys la normal d’un dissabte. Es va donar el cas de viatgers que es van atansar a la principal estació ferroviària de Catalunya per intentar canviar bitllets comprats anteriorment i avançar la data de sortida. La crida a la ciutadania a quedar-se a casa i els tancaments generalitzats de comerços, bars i altres locals van tenir com a primera conseqüència la caiguda del 51% del nombre de passatgers del servei ferroviari de Rodalies a Catalunya en relació amb un dissabte normal.

D’altra banda, els contagis per coronavirus van continuar augmentant a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena i es preveu que creixi la xifra de morts, per la qual cosa no està previst aixecar de forma imminent el confinament. De fet, professionals de l’hospital d’Igualada van fer una crida a metges i infermers perquè el centre està saturat. L’alcalde, Marc Castells, va dir que l’efecte del confinament no es començarà a notar fins d’aquí a uns catorze dies, tenint en compte que Igualada és la població que pateix l’“episodi més virulent”.

A més, el coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Morist, va anunciar que en aquests municipis confinats posaran en marxa un servei telefònic les vint-i-quatre hores perquè els ciutadans més vulnerables i els que utilitzen serveis de teleassistència puguin contactar per resoldre dubtes i rebre trucades per fer-los un “acompanyament emocional”.

Diversos viatgers a l’aeroport de Barcelona, molts d’ells amb màscares.

Diversos viatgers a l’aeroport de Barcelona, molts d’ells amb màscares.EFE

tracking