SEGRE

ESNOTICIA

Els Estats Units aproven mesures de xoc i la Xina redueix els contagis

Itàlia denuncia l’arribada al sud de gent del nord

Italians aplaudien ahir els sanitaris des de casa.

Italians aplaudien ahir els sanitaris des de casa.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés dels Estats Units va aprovar ahir un paquet d’ajuts i fons destinats a fer front a la crisi generada pel coronavirus al país, després d’una llarga negociació entre la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, i el president, Donald Trump. En concret, la llei inclou la prova de detecció del virus de manera gratuïta per a tot aquell que no tingui contractada una assegurança mèdica, baixes laborals per malaltia pagades durant dos setmanes i baixes familiars i mèdiques de fins a tres mesos.

També assegura una prestació d’atur millorada, que s’estendrà als treballadors acomiadats. Mentre que els Estats Units implementen mesures per fer front a l’expansió de virus, a la Xina van confirmar que el nombre d’encomanats i sospitosos de transmissió local del virus han entrat a la fase descendent. Segons l’últim balanç, tretze persones han mort durant les últimes hores al país i hi va haver només onze nous infectats. Malgrat la tendència a la baixa de nous infectats, el país asiàtic va recalcar que no havia d’abaixar la guàrdia.

El Govern gal va ordenar el tancament de tots els comerços “no essencials” per al dia a dia

Per la seua part, a Itàlia, on ahir es va assolir la xifra de 21.157 d’encomanats i 1.441 de morts, diferents ciutats del sud d’Itàlia van denunciar l’arribada de persones des de les regions del nord, les més fuetejades per la pandèmia, malgrat la limitació de moviment imposades pel Govern.

Itàlia prova de contenir el focus del virus al pròsper nord, amb un sistema hospitalari pràcticament col·lapsat, i evitar tant sí com no que es propagui al depauperat sud, on compten amb unes infraestructures molt més precàries.

Per alleujar el confinament, centenars d’italians van sortir al balcó a cantar cançons i també es va aplaudir els professionals de la sanitat. Per la seua banda, a França es va decretar el tancament de tots els comerços “no essencials”.

tracking