SEGRE

TRIBUNALS CRIM

L'acusat de la Urbana diu que va ser Peral la que va cometre el crim

El seu advocat demana una pena de dos anys i deu mesos de presó per un delicte d’encobriment || El fiscal estudia acusar dos testimonis de fals testimoni

L’acusat, Albert López, durant la declaració vista en una pantalla habilitada per a la premsa.

L’acusat, Albert López, durant la declaració vista en una pantalla habilitada per a la premsa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acusat en el conegut com a crim de la Urbana, Albert López, va assegurar ahir durant la declaració al judici que se celebra a l’Audiència de Barcelona que va ser l’altra acusada, Rosa Peral, la que va matar Pedro en un cas de “violència de gènere” que va tenir “un resultat invers”. López va dir que va arribar a aquesta conclusió després de veure que Peral tenia “la cara envermellida” i “unes marques al coll”. En aquest sentit, va assegurar que va accedir a encobrir la que llavors era la seua amant “pel segrest emocional” que va aplicar sobre ell ja que l’hi “va fer prometre per les seues filles”. Durant la declaració, l’acusat també va negar que tingués algun tipus de “disputa” amb la víctima, Pedro Rodríguez, encara que va reconèixer que havia mantingut algunes “converses més o menys tenses” sobre l’altra acusada mesos abans d’assassinar-lo. També va assegurar que la nit del crim, el 2 de maig del 2017, Peral li va confessar que havia matat Pedro Rodríguez i va reiterar que ell no la va denunciar a la policia perquè el que volia era reprendre la relació sentimental que mantenien abans que ella fos parella de la víctima.

La declaració de López entra en contradicció amb la de la coacusada, que sempre ha defensat que va ser ell qui va matar la víctima i que ella només el va encobrir perquè tenia por del que pogués fer-li, ja que la tenia amenaçada.

L’acusada assegura que no va denunciar el crim perquè volia reprendre la relació amb la coacusada

Per la seua part, la defensa de López va demanar per al seu client una condemna de dos anys i deu mesos de presó per un delicte encobriment, en lloc de l’absolució com havia sol·licitat en l’escrit de qualificacions provisionals. Per la seua banda, el fiscal Félix Martín va plantejar la possibilitat d’acusar de fals testimoni el pare i un veí de Rosa Peral.

Considera que el primer no va reconèixer que s’havia equivocat quan va afirmar que havia vist la víctima viva després del crim i que el segon mantenia una relació amb l’acusada més intensa del que va explicar durant la seua declaració. A més també sospesa la possibilitat d’acusar el que va ser cap dels dos acusats d’encobriment a l’evidenciar-se durant la declaració la connivència que tenia amb l’acusada els dies previs a la detenció. Amb les declaracions dels dos acusats finalitzades i les conclusions tractades, aquest dilluns el fiscal iniciarà el seu informe final.

tracking