SEGRE

Ábalos dóna per feta la pròrroga de l'estat d'alarma

Podria comportar mesures encara més severes que les ja adoptades per frenar la propagació del coronavirus

El ministre de Transport, José Luis Ábalos.

Ábalos dóna per feta la pròrroga de l'estat d'alarmaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Transport, José Luis Ábalos, ha donat per fet aquest dilluns la pròrroga de l’estat d’alarma més enllà dels dies previstos inicialment pel Govern espanyol per fer front a la pandèmia del coronavirus. "És evident que haurem de prorrogar aquesta situació, ja veurem amb quines mesures, però en quinze dies no crec que estiguem amb capacitat per guanyar aquesta batalla", ha admès Ábalos en una entrevista a RNE. Ha advertit que aquesta pròrroga podria comportar mesures encara més severes que les ja adoptades per frenar la propagació del coronavirus. Dependrà de l’eficàcia de les ja establertes, la qual cosa, segons ha subratllat, està relacionat directament amb el seu grau de compliment.

"Si realment tots som responsables i actuem d’acord als requeriments i no banalitzem ni frivolitzem la situació, sinó que ens coresponsabilitzem i estem units davant de la pandèmia, evidentment tindran més efecte", ha afirmat.

Preguntat per l’actitud del president català, Quim Torra, ha cridat a "aparcar" els projectes polítics i no mantenir-los "a l’empara d’aquesta situació". "Ara la batalla és la salut de les persones (...) i hauríem d’estar parlant exclusivament d’això en ocasió d’aquesta crisi", ha recalcat Ábalos, en l’opinió del qual Torra "s’equivoca" perquè "ni tan sols és coherent amb la lògica separatista" de solidaritat entre els pobles.

El ministre de Transporte ha considerat, d’altra banda, "respectable" la decisió "personal" i "contundent" de Felip VI de renunciar a l’herència del seu pare, senyor Juan Carlos, que deixa de percebre la seua assignació.

tracking