SEGRE

ESNOTICIA

El govern rectifica i ordena que tanquin totes les perruqueries

El sector a Lleida havia amenaçat de clausurar les portes com a mesura de prevenció || Només podran prestar servei a domicili a les persones grans

En un supermercat de Cappont que va obrir ahir es van generar cues per entrar a comprar.

En un supermercat de Cappont que va obrir ahir es van generar cues per entrar a comprar.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va rectificar la decisió adoptada dissabte i va decidir incorporar el tancament de les perruqueries a les restriccions que introdueix l’estat d’alarma vigent a Espanya, però permetrà que aquest servei es pugui prestar a les persones grans als seus domicilis per higiene. Va ser després de la videoconferència amb els presidents autonòmics que Sánchez va rectificar aquesta mesura quan va escoltar els suggeriments dels presidents autonòmics. Va ser la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, la que va fer aquesta sol·licitud a Sánchez en aquesta reunió a l’entendre que els professionals d’aquest sector, “tan nombrós a Madrid”, i que han d’estar “pell amb pell en contacte amb clients” haguessin d’acudir a treballar.

Al trobar flexibilitat en el president, Díaz Ayuso es va anticipar i va anunciar en un tuit que les perruqueries de Madrid tancarien a partir d’aquest dilluns, un anunci que va generar malestar a l’Executiu.

Arran d’aquest anunci, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va recordar a Ayuso que només el Govern Central pot prendre mesures d’aquest tipus en la situació actual. No obstant, l’Executiu va fer extensiu l’anunci de Madrid a la resta del territori menys de 24 hores després que anunciés el tancament de les perruqueries. Així, la prestació de serveis de perruqueria només es mantindrà en el conjunt del país “a domicili, per garantir l’atenció i higiene de les persones més vulnerables”, que va ser el motiu que va portar el Govern a decidir que aquests negocis es mantinguessin oberts sota l’estat d’alarma. L’anunci de mantenir obertes les perruqueries va generar moltes crítiques al sector també a Lleida. Una representant de les perruqueria de Mollerussa, Pilar Masbernat, va recalcar que “els serveis essencials paguen un 8 per cent d’IVA mentre que les perruqueries paguen un 21%, si ara som un servei essencial, que ens abaixin els impostos”. Masbernat també va recalcar el risc que podia suposar per als treballadors del sector “tant en l’àmbit sanitari com el laboral, perquè estaríem parlant d’acomiadaments”. Per això, malgrat que el govern finalment va rectificar, Masbernat va avançar que “les perruqueries de Mollerussa no obrirem”.

tracking