SEGRE

EUROPA CRISI DELS REFUGIATS

Grècia trasllada 436 refugiats d'un vaixell de Lesbos a un centre d'Atenes

La situació als camps de refugiats grecs és insostenible.

La situació als camps de refugiats grecs és insostenible.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 436 refugiats que estaven retinguts en una embarcació a l’illa de Lesbos, al mar Egeu, van ser traslladats dissabte al centre d’internament de Malakasa, a la regió d’Atenes.

Es tracta del primer trasllat de migrants a l’Europa continental que no podran sol·licitar asil d’acord amb la nova normativa aprovada per Atenes.

El ministeri d’Immigració i Asil va informar del trasllat des de la terminal de ferris del port de Mitilene fins a la regió de la capital, i diverses ONG van criticar les males condicions d’internament dels estrangers en un vaixell i el fet que se’ls negui el dret a sol·licitar asil a Grècia.

Es tracta de migrants i refugiats que han arribat a les illes del mar Egeu procedents de Turquia des del dia 1 de març i que són traslladats al continent per tal de descongestionar els amuntegats centres d’internament de l’Egeu després que Turquia anunciés fa uns dies l’obertura de fronteres. L’objectiu és que tots els migrants que hagin arribat per mar a les illes siguin traslladats al continent dissabte vinent, va informar el ministeri.

A més a més, Grècia ha suspès el dret d’asil durant un mes i ha anunciat l’internament dels que arribin en centres de detenció per a la posterior deportació.

tracking