SEGRE

ESNOTICIA

Brussel·les proposa tancar la UE 30 dies per frenar contagis

Permetrà l’entrada de mercaderies per assegurar els proveïments || El Banc Europeu mobilitzarà 40.000 milions per a préstecs

Imatge de diversos avions de l’aerolínia Ryanair.

Imatge de diversos avions de l’aerolínia Ryanair.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va proposar ahir restringir l’accés als països de la UE des de l’exterior durant 30 dies per contenir l’expansió del coronavirus, una mesura que abordaran els líders comunitaris en la cimera per videoconferència d’avui.

S’aplicarien excepcions per permetre l’entrada en territori comunitari de ciutadans de la UE o residents de llarga durada que tornin a casa, així com per a membres de la seua família i del personal diplomàtic. També al personal sanitari o científics que estiguin treballant en una cura i a persones que treballin en un país veí i hagin de travessar la frontera per a això.

Així mateix, es permetrà l’entrada per al transport de béns, ja que “el flux de béns ha de continuar per assegurar el subministrament”. Brussel·les considera que aquesta restricció hauria d’aplicar-se també als països no comunitaris de l’espai Schengen: Suïssa, Noruega, Islàndia i Liechtenstein. D’altra banda, les aerolínies redueixen la seua activitat fins al 90% i preparen ERO temporals.

D’altra banda, el Banc Europeu d’Inversions mobilitzarà de forma immediata fins a 40.000 milions d’euros per intentar pal·liar els efectes de la crisi econòmica per l’expansió del coronavirus. Es destinaran a facilitar préstecs pont, períodes de carència i altres mesures per alleujar la falta de capital de circulant de les petites i mitjanes empreses.

tracking