SEGRE

SUCCESSOS ABUSOS

Dos detinguts per abusar d'una anciana de 81 anys amb Alzheimer

Els successos van ocórrer presumptament en un centre geriàtric de Barcelona || Una dels arrestats també va maltractar la dona físicament quan la vestia

Imatge de la façana del centre geriàtric on presumptament van ocórrer els fets.

Imatge de la façana del centre geriàtric on presumptament van ocórrer els fets.GOOGLE MAPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest cap de setmana dos treballadors de la residència per a persones grans Mossèn Vidal i Aunós, a Barcelona, per abusar sexualment i maltractar una dona de 81 anys, diagnosticada amb la malaltia d’Alzheimer des de fa deu anys i amb una dependència del cent per cent.

La filla de la dona va denunciar els dos treballadors, un home i una dona, dimecres passat, després de registrar durant diversos dies amb càmera oculta els abusos i maltractaments, segons va informar TV3.

Les detencions es van produir dissabte i diumenge, quan els dos treballadors estaven al centre, propietat de la Generalitat i gestionat per l’empresa privada Eulen.

Les imatges que acompanyaven la denúncia, a les quals ha tingut accés TV3, demostrarien la gravetat dels abusos que patia sistemàticament la dona, ingressada al centre des del 2016. El seu marit, de 84 anys i també malalt d’Alzheimer, hi va entrar uns mesos després.

El primer detingut cobria el torn de tarda a la segona planta de la residència. Entrava en dos ocasions a l’habitació de la dona, primer per despertar-la de la migdiada i, ja després de sopar, per posar-la a dormir. En tots dos casos, aprofitava l’absència del marit per fer-li tocaments als pits i el pubis i violar-la, malgrat els crits de la dona demanant-li que s’aturés.

Mentre abusava d’ella, l’home proferia tota mena d’obscenitats i la humiliava. El treballador se sentia impune, fins al punt que no tancava la porta de l’habitació i perpetrava els abusos a la vista de qualsevol persona que passés pel passadís adjacent. De fet, en una de les ocasions, una altra treballadora del centre va presenciar l’escena i, en lloc d’aturar-lo, va fer marxa enrere.

Però el malson de la dona no acabava aquí, ja que la cuidadora del torn de matí la maltractava físicament al vestir-la. Li tapava el cap amb la camisa de dormir, la qual cosa li impedia respirar amb normalitat. A partir d’aquí, els cops a les extremitats i les bufetades eren continus, davant de la indefensió absoluta de la víctima, i anaven acompanyats d’una pluja d’insults i amenaces.

tracking