SEGRE

JUDICI GUÀRDIA URBANA

El fiscal del cas afirma que Rosa Peral és “manipuladora i freda”

Manté la pena dels dos acusats

El fiscal Félix Martín, a dalt a la dreta, durant la seua intervenció.

El fiscal Félix Martín, a dalt a la dreta, durant la seua intervenció.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal Félix Martín va assegurar ahir que no s’ha cregut “absolutament res” del que han declarat els guàrdies urbans de Barcelona Rosa Peral i Albert López, processats per assassinar el nòvio d’aquesta, Pedro Rodríguez, i va alertar que ella “és capaç de convèncer-nos” que nosaltres “hem matat” la víctima. “Si estem tot sols dos o tres hores, és capaç de convèncer-nos que hem estat nosaltres qui hem matat Pedro. Aquesta és la senyora Rosa Peral”, va advertir el jurat popular de l’Audiència de Barcelona.

El Ministeri Públic va exposar el seu informe final en una sessió a porta tancada, a la qual no van poder acudir ni tan sols els familiars de les parts a causa de les restriccions pel coronavirus, i amb el qual va afirmar que “el mal gratuït existeix” i “no té glamur”. Va titllar la principal sospitosa del crim, comès el maig del 2017, de “xarlatana de fira” i Albert de “mascle” que vol ser “el rei de la selva”. Va considerar Rosa de “persona covarda que no fa res per si mateixa”, de mostrar “fredor absoluta” i de guiar-se en les seues relacions per “la mentida, la traïció, la seducció, l’erotització i la manipulació”, davant un Pedro “controlador, gelós, obsessiu, absorbent” i “bojament enamorat”. No obstant, les dures apel·lacions van ser també per a Albert, de qui va dir que “representa una masculinitat primitiva del plistocè que es disfressa de policia i es resumeix en el principi de si em treuen la meua femella faré el necessari per recuperar-la i així em converteixo en el rei de la selva”.

L’acusació pública subratlla que l’altre processat representa una “masculinitat primitiva”

Per tot plegat, va mantenir la seua petició de fins a 25 anys de presó per a tots dos enjudiciats, que presumptament van cometre l’assassinat de Pedro la matinada de l’1 al 2 de maig del 2017.

tracking