SEGRE

ESNOTICIA

Disset morts i setanta-cinc infectats en una residència de Madrid

Doten el centre de metges externs per poder frenar el focus de la malaltia || Els familiars dels interns denuncien “opacitat” i “mala gestió”

Imatge de l’entrada de la residència geriàtrica Monte Hermoso de Madrid.

Imatge de l’entrada de la residència geriàtrica Monte Hermoso de Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Disset ancians internats al geriàtric Monte Hermoso de Madrid han mort des de divendres passat a conseqüència del brot de coronavirus, encara que els familiars dels residents eleven a dinou les víctimes mortals. Segons el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, el nombre de contagiats al centre arriba als 75, entre usuaris, treballadors i algun familiar. Ruiz Escudero va demanar als centres de gent gran que els comuniquin “tota la informació per poder actuar”, a banda d’explicar que estan treballant amb l’Hospital Clínic San Carlos per dotar Monte Hermoso de personal extern i màscares.

Per la seua part, el nebot d’una resident va explicar que en els últims dies el geriàtric s’havia posat en contacte amb els familiars dels ancians per avisar-los que el centre “era un focus de coronavirus”. El centre va oferir als familiars la possibilitat d’endur-se “els internats a casa seua però sense fer-los la prova del coronavirus”, la qual cosa els “va deixar molt sorpresos”.

També va denunciar la falta de transparència, ja que el centre només es va posar en contacte amb el nebot per informar que la seua tia estava bé i només van accedir a comunicar-li el nombre de morts quan va preguntar específicament.

tracking