SEGRE

ESNOTICIA

Renfe redueix avui en un 85% l'oferta de trens

Posa en circulació la meitat dels AVE, Avant i Llarga Distància i part dels de Rodalies || Ferrocarrils no fa canvis a Lleida

Un ciutadà entra a l’estació Lleida-Pirineus ahir.

Un ciutadà entra a l’estació Lleida-Pirineus ahir.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe posa en marxa a partir d’avui el nou servei de transport de viatgers amb tren adaptat a l’estat d’alarma, que suposa reduir en un 85% el nombre de places que habitualment ofereix la companyia ferroviària. A partir d’avui, l’operadora només posarà en circulació la meitat dels trens habituals d’AVE, Llarga Distància, Avant i Mitjana Distància. A més, només pot vendre el 30% del total de places que tenen cada un d’aquests trens a fi de garantir que els viatgers que els agafen mantenen les distàncies de separació que recomanen les autoritats sanitàries.

Amb aquesta reducció de viatges amb tren, el Govern pretén contribuir a la restricció de moviments de ciutadans contemplada al Decret de l’estat d’alerta per contenir així la propagació del coronavirus. Amb aquesta mesura es busca garantir la mobilitat de les persones que hagin de viatjar “per raons inajornables o de força major” i complir la necessitat de limitar al màxim el moviment de ciutadans.

El nombre de viatgers als AVE i Llarga Distància va caure un 92% dilluns i pel que fa als Avant, un 93%

La companyia ferroviària ha posat ja a la venda els bitllets dels trens que podran circular mentre duri l’estat d’alerta després d’anul·lar tot el servei habitual que venia prestant i dissenyar la nova oferta restringida. Així mateix, els bitllets que es venen en aquest període no tindran número de seient assignat. Els viatgers seran informats a l’hora d’agafar el tren de quina és la plaça en la qual han d’asseure’s, a fi que els passatgers mantinguin les distàncies mínimes de seguretat fixades per Sanitat.

Respecte a la demanda, els trens AVE i Llarga Distància van registrar una ocupació del vuit per cent dilluns passat, la qual cosa suposa una caiguda del 92 per cent respecte de l’habitual. Pel que fa als Avant, van transportar un 7 per cent de viatgers que permet la seua capacitat.

D’altra banda, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha aplicat restriccions a l’entorn de l’àrea metropolitana de Barcelona, mentre que a la línia de la Pobla de Segur no hi ha hagut reducció de combois.

tracking