SEGRE

COMICIS EUA

Biden amplia l'avantatge amb Sanders al guanyar a Florida, Illinois i Arizona

L’exvicepresident ja suma 1.147 delegats

L’exvicepresident i candidat demòcrata Joe Biden.

L’exvicepresident i candidat demòcrata Joe Biden.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident dels Estats Units Joe Biden va ampliar ahir l’avantatge davant l’esquerrà Bernie Sanders després de proclamar-se guanyador en les primàries demòcrates celebrades als estats de Florida, Illinois i Arizona. Els tres estats convocats a les urnes aquest dimarts repartien 441 delegats, en què Florida era el premi gros de la nit amb 219. Biden va obtenir allà un 61,9 per cent dels vots i es va imposar a tots els comtats de l’estat a Sanders, que amb prou feines va assolir el 22,8 %.

A Illinois, amb 155 delegats en joc, el marge no va ser tan ampli com a Florida, encara que Biden va obtenir un 59,1 per cent, mentre que Sanders es va quedar amb el 36,1. Va ser a Arizona, amb 67 delegats en joc, on Biden va aconseguir un menor percentatge, un 42,8%, per un 30,0% de Sanders. En total, l’exvicepresident es va emportar 249 dels 441 delegats en joc. Biden en suma almenys 1.147 pels 861 de Sanders. Malgrat que els triomfs del que va ser vicepresident de Barack Obama entre els anys 2009 i 2017 l’atansen a la xifra màgica de 1.991 delegats necessaris per ser elegit formalment candidat demòcrata, l’ajornament de les primàries en nombrosos estats per evitar la propagació del coronavirus impedirà que ho aconsegueixi aviat. A més de Florida, Arizona i Illinois, a Ohio també hi havia previstos per a aquest dimarts les primàries, però el seu governador, Mike DeWine, les va suspendre la vigília i va decretar una emergència sanitària per la pandèmia.

El president ja compta amb 1.301 delegats dels 1.276 necessaris per revalidar la seua candidatura

Per la seua part, el president nord-americà, Donald Trump, es va tornar a imposar sense cap oposició en les primàries republicanes i va assegurar així la seua candidatura a la Casa Blanca. El magnat suma 1.301 delegats, amb què supera àmpliament els 1.276 que necessitava.

tracking