SEGRE

ESNOTICIA

Els EUA i el Canadà tanquen la frontera comuna

Turquia confirma la primera mort per coronavirus i impedirà l’entrada al territori des de Grècia i Bulgària tres setmanes després d’obrir les fronteres als refugiats

Foto d’arxiu de Donald Trump i Justin Trudeau.

Foto d’arxiu de Donald Trump i Justin Trudeau.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els governs dels Estats Units i el Canadà van acordar ahir el tancament parcial de la frontera comuna per prohibir el “trànsit no essencial” per contenir l’expansió del coronavirus, que suma ja més de 6.500 contagis en la part nord-americana i que, en el costat canadenc, compta amb 600 infectats, entre els quals hi ha la dona del primer ministre, Justin Trudeau.

“Per acord mutu, tancarem temporalment la frontera nord amb el Canadà al trànsit no essencial. El comerç no es veurà afectat”, va anunciar el president nord-americà, Donald Trump, al seu compte de Twitter. Per la seua part, el primer ministre canadenc va confirmar que aquest tancament serà vigent “el temps que es consideri necessari” i va aclarir que la restricció no afectarà les prop de 200.000 persones que travessen habitualment la frontera per raons laborals. El Govern canadenc s’havia resistit fins ara al tancament de la frontera amb els Estats Units pel temor que la mesura causi el col·lapse del comerç entre els dos països, xifrat en 628.000 milions de dòlars a l’any.

Per la seua part, Turquia, que ahir va confirmar el primer mort per coronavirus, va anunciar que impedirà l’entrada al territori des de Grècia i Bulgària, només tres setmanes després que obrís fronteres als migrants que volguessin passar a la Unió Europea, per intentar prevenir l’expansió de la pandèmia. Els tres passos fronterers amb Bulgària i els dos amb Grècia, a més de la connexió ferroviària, van quedar clausurats aquesta mitjanit per a les persones, encara que es continua permetent el trànsit de mercaderies sense restriccions.

Per la seua banda, Oxfam va alertar d’una “devastadora crisi” si el Covid-19 arriba als camps de refugiats a les illes gregues, la precària situació de les quals s’ha vist deteriorada en les últimes setmanes pel nou pols migratori de Turquia a la UE. L’ONG va avisar que la majoria ja es troben en un estat físic debilitat i no compten amb accés a l’atenció mèdica bàsica.

tracking