SEGRE

POLÈMICA CASA REIAL

Felip VI crida a unir-se contra el virus però eludeix parlar sobre la fortuna del seu pare

Esquiva fer referències a la corrupció en la seua primera intervenció televisada després d’esclatar l’escàndol || Insta a deixar de banda les diferències i agraeix el servei prestat pel personal sanitari

El rei Felip VI, durant la seua compareixença després de reunir-se a Zarzuela amb el president del Govern central, Pedro Sánchez.

El rei Felip VI, durant la seua compareixença després de reunir-se a Zarzuela amb el president del Govern central, Pedro Sánchez.FIRMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei Felip VI va realitzar ahir la seua primera intervenció per televisió provocada per la crisi del coronavirus i va instar a deixar de banda les diferències i unir-se en la lluita contra la pandèmia. Tanmateix, no va fer ni la més mínima referència al terratrèmol que viu la Casa Reial des que va sortir a la llum que la Fiscalia suïssa investiga si el rei emèrit, Joan Carles I, tenia un compte al país helvètic amb 100 milions d’euros i de la qual l’actual monarca era un dels beneficiaris.

En un missatge extraordinari després de reunir-se amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, a la Zarzuela per conèixer la situació actual en relació amb la pandèmia, el rei va voler enviar un missatge d’esperança a tots els ciutadans assegurant que “aquest virus no ens vencerà”.

El cap de l’Estat també va agrair la seua tasca a tots els professionals sanitaris i es va referir a la situació actual com un moment “de molta inquietud i preocupació” per una crisi sanitària que va definir com a “nova i diferent, sense precedents, molt seriosa i greu”.

“Posa en risc la nostra salut a cada racó d’Espanya. Però també, i de forma molt traumàtica, altera i condiciona els nostres costums i el desenvolupament normal de les nostres vides, l’ocupació i les nostres empreses; en definitiva, el nostre benestar”, va valorar.

El cap de l’Estat ha estat a l’ull de l’huracà informatiu des que va sortir a la llum l’escàndol pels fons ocults del seu pare, però fins al moment no s’hi ha pronunciat. Diumenge passat la Casa Reial va emetre un comunicat en què assenyalava que Felip VI havia renunciat a l’herència personal del seu pare i li va retirar l’assignació de prop de 200.000 euros anuals que rebia dels fons de la família reial.

D’altra banda, l’examiga del rei emèrit Corinna Larsen va assegurar ahir que aquest va anar a visitar-la a Londres fa un any, onze dies després que els advocats d’ella es posessin en contacte amb la Casa Reial per comunicar que Felip VI figurava com a segon beneficiari de la fundació panamenya Lucum, però va assegurar que no li va fer cap tipus de xantatge demanant-li contrapartides.

Aquesta protesta es va convocar al migdia i també a les nou de la nit, mentre el seu fill, el rei Felip VI, s’adreçava als ciutadans per avaluar la crisi causada pel coronavirus. Hores abans el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va animar els catalans a participar-hi.

Cassolada per protestar per l’escàndol Milers de persones a tot Espanya van exigir ahir a través d’una cassolada des dels seus balcons i finestres que el rei emèrit Joan Carles I doni a la sanitat pública els 100 milions que suposadament va cobrar en mossegades per les concessions en la construcció de l’AVE a la Meca i que investiga la Fiscalia suïssa.

El rei Felip VI, durant la seua compareixença després de reunir-se a Zarzuela amb el president del Govern central, Pedro Sánchez.

El rei Felip VI, durant la seua compareixença després de reunir-se a Zarzuela amb el president del Govern central, Pedro Sánchez.FIRMA

tracking