SEGRE

ESNOTICIA

Pugna entre la Xina, EUA i Europa per trobar la cura del coronavirus

L’OMS inicia un assaig clínic a nivell mundial per cercar el millor tractament

Dos professionals sanitaris preparats a Milà, un dels focus del coronavirus a Itàlia.

Dos professionals sanitaris preparats a Milà, un dels focus del coronavirus a Itàlia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina i els Estats Units pugnen per ser els primers a trobar la vacuna contra el nou coronavirus, que ja ha matat més de 8.000 persones a tot el món, una carrera a què també s’ha afegit la Unió Europea. El primer a aconseguir una vacuna eficaç que posi fi a aquest enorme desafiament sanitari, social i econòmic aconseguirà el reconeixement mundial, però també una valuosa patent. Aquest formiguer al món científic s’ha començat a notar a l’Oficina Europea de Patents, on ja han arribat les primeres sol·licituds de patents de medicaments contra el coronavirus, tot i que encara són “molt poques” i “secretes”.

D’altra banda, el ministeri de Defensa xinès va anunciar ahir que ha desenvolupat “amb èxit” una vacuna contra el Covid-19 i va autoritzar les proves en humans, encara que no va precisar quan s’iniciaran els assajos. Aquest anunci es va produir just l’endemà que experts dels EUA iniciessin les proves en humans d’una altra vacuna contra el coronavirus. Aquesta primera dosi es va administrar a un grup de 45 voluntaris sans d’entre 18 i 55 anys d’edat.

A Catalunya es va iniciar dilluns un assaig clínic amb medicaments ja existents per tractar la sida i la malària destinat a tallar les cadenes de transmissió del coronavirus. Per la seua part, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va assegurar dimarts que “a la tardor podria ser possible tenir una cura” i va oferir 80 milions a un laboratori alemany per al desenvolupament.

L’OMS va anunciar la posada en marxa d’un assaig clínic a nivell mundial per comprovar quin és el tractament més eficaç contra el virus.

El país asiàtic ha realitzat més 2000.000 proves que han permès localitzar i aïllar abans els malalts i contenir l’expansió del virus amb les quarantenes domiciliàries.

Aquestes mesures, que han servit per descongestionar els hospitals, concentren l’atenció en els malalts en situació crítica i evita posar en perill els sanitaris.

Corea del Sud controla la pandèmia realitzant més de 200.000 proves Amb prop de 8.500 casos positius per coronavirus i tan sols 84 morts, Corea del Sud s’ha convertit en un dels països que millor han sabut combatre la pandèmia.

Dos professionals sanitaris preparats a Milà, un dels focus del coronavirus a Itàlia.

Dos professionals sanitaris preparats a Milà, un dels focus del coronavirus a Itàlia.EFE

tracking