SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Assassina la seua dona davant dels dos fills menors d'edat a Castelló

L’agressor es va entregar a la Policia i va confessar hores després de cometre el crim || Un home, detingut per apunyalar al coll la seua parella a Sevilla

La Guàrdia Civil investiga el cas de violència masclista succeït a Castelló.

La Guàrdia Civil investiga el cas de violència masclista succeït a Castelló.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 35 anys d’edat va ser assassinada dijous a la nit presumptament pel seu marit a la localitat castellonenca d’Almassora en presència dels dos fills menors d’edat. L’home es va lliurar a la caserna de la Guàrdia Civil i va confessar el crim.

Els fets van ocórrer al domicili familiar quan l’autor confés, també de 35 anys, presumptament va apunyalar la víctima fins a la mort en presència dels seus fills. Hores més tard es va dirigir a una caserna de la Guàrdia Civil i va confessar que havia matat la seua parella. Un veí va explicar als agents que a l’hora del succés va escoltar crits que provenien de l’habitatge però va pensar que es tractava algun tipus de celebració o homenatge dels que es fan aquests dies als balcons i finestres dels domicilis amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus.

Amb aquest nou cas ja són 17 les dones assassinades per les parelles o exparelles en el que va de 2020

La delegació del Govern central al País Valencià va confirmar que no existien denúncies prèvies per maltractaments entre la parella. Amb aquest nou crim s’eleven a 17 les dones assassinades en mans de les seues parelles i exparelles en el que va del 2020 i la tercera a l’esmentada comunitat, després dels assassinats masclistes de Moraira al febrer i de Vilanova de Castelló del 9 de març passat. La violència masclista ha deixat des que es van iniciar els registres, el 2003, un total de 1.050 víctimes mortals a l’Estat.

Tant la delegada del Govern espanyol, Gloria Calero, com l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, van condemnar el crim, i el consistori va decretar tres dies de dol oficial, encara que, de moment, a causa de l’estat d’alarma no podran convocar un minut de silenci en mostra de repulsa.

A Sevilla un home de 32 anys va ser detingut després d’agredir amb una arma blanca la seua parella sentimental, de 46 anys, i després autolesionar-se. Els fets van ocórrer ahir a la matinada quan els serveis d’emergències van rebre l’avís que una dona necessitava assistència mèdica després d’haver estat apunyalada al coll per la seua parella. La dona va haver de ser traslladada a l’hospital, on es recupera de les ferides, mentre que l’home, que es va autolesionar després de l’atac, va ser detingut i portat a als calabossos de la comissaria de l’avinguda de Blas Infante, mentre continua la investigació policial de l’agressió per posar el presumpte autor a disposició judicial. Segons la Policia Nacional la dona no figurava en el sistema de seguiment de violència de gènere.

tracking