SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya doblarà les UCI

Actualment hi havia unes 600 places de cures intensives, i Salut es prepara “per al pitjor” || El Govern ha reforçat amb 152 professionals i 180 llits l’atenció a malalts a la zona d’Igualada

L’equip de la Zona Franca de Barcelona que ha creat els respiradors amb impressores 3D.

L’equip de la Zona Franca de Barcelona que ha creat els respiradors amb impressores 3D.CZFB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va dir ahir que Catalunya doblaran aquesta setmana la capacitat de les Unitats de Cures Intensives (UCI) per atendre tots els casos possibles de coronavirus, dels quals ahir es van diagnosticar 1.939 nous positius, la qual cosa eleva a 7.864 els infectats, amb 339 morts.

L’anunci de Vergés de doblar les UCI va anar acompanyat d’un missatge d’alerta per part del director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, que va advertir que el territori es prepara per als pitjors escenaris en les properes setmanes. “Treballem amb la visió de ser una única UCI”, va dir Comella, que va precisar que per a això posaran sota un mateix sistema sanitari “tots els centres sanitaris públics i privats”. Respecte a l’anunci de Vergés de doblar les UCI, Comella va informar que “l’objectiu és que la setmana vinent es tripliquin”, encara que tampoc va concretar el nombre de llits ni de material. En aquest sentit, el cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital del Mar, Joan Ramon Masclans, va precisar que Catalunya necessitarà en els propers dies unes 1.800 llits a les UCI, el triple dels 600 actuals entre hospitals públics i privats. També va explicar que hi haurà parcs hotelers que “s’utilitzaran de forma massiva” per incrementar la capacitat assistencial amb persones que han estat afectades pel coronavirus i que necessiten un seguiment clínic i seguir en aïllament.

La Generalitat ha posat en marxa una trobada empresarial per fabricar més respiradors

Paral·lelament, Salut va dir que ha reforçat amb 152 professionals sanitaris l’atenció de pacients d’Igualada i la conca d’Òdena des que es va ordenar el confinament d’aquest territori el 12 de març passat. D’una banda, s’han fet 32 contractacions directes tant per a l’atenció sanitària de la zona com a l’hospital d’Igualada i els seus CAP. Al seu torn, els 180 llits de l’Hospital General de Catalunya estan destinats específicament per als pacients d’Igualada, la qual cosa comportarà la participació directa de 120 professionals sanitaris, a banda de la participació de tots els metges de l’hospital que calguin.

Per la seua part, la gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central, Anna Forcada, va subratllar que en el pla de contingència de l’atenció primària de la demarcació s’han creat dos equips d’atenció residencial i tres de domiciliaris per donar cobertura als pacients.

L’equip de la Zona Franca de Barcelona que ha creat els respiradors amb impressores 3D.

L’equip de la Zona Franca de Barcelona que ha creat els respiradors amb impressores 3D.CZFB

tracking