SEGRE

TRIBUNALS JUDICI GUÀRDIA URBANA

El jurat declara culpables d'assassinat els acusats del crim de la Guàrdia Urbana

Considera Rosa Peral i Albert López autors de la mort de Pedro R., el maig del 2017 || La dona no va comparèixer a la lectura del veredicte a l’estar ingressada per haver contret el coronavirus

El jurat va declarar ahir culpables els dos acusats del crim de la Urbana.

El jurat va declarar ahir culpables els dos acusats del crim de la Urbana.QUIQUE GARCÍA/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos acusats pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral i Albert López, agents de la policia barcelonina, van ser considerats ahir culpables pel Tribunal del Jurat de l’Audiència de Barcelona d’assassinar el nòvio d’ella i també agent Pedro R.

El jurat –configurat per nou membres– va declarar Peral culpable d’assassinat amb traïdoria (amb 8 de 9 vots a favor) i López del mateix delicte (amb 7 vots a favor) per la mort de Pedro R. Alhora, es van mostrar contraris per unanimitat que se’ls suspengui l’execució de la pena o se’ls indulti.

El jurat considera Rosa Peral i Albert López culpables d’assassinat amb traïdoria

Els nou membres del jurat veuen provat per unanimitat que Peral i López es van conèixer patrullant junts a la Unitat de Suport Diürn de la Urbana i que mantenien una relació sentimental almenys des de principis del 2013, mentre ella continuava casada amb el pare de les seues dos filles, Rubén C.

També per unanimitat estipulen que l’estiu de 2016 Peral va iniciar una relació amb Pedro R., que va simultaniejar amb les altres dos parelles, fins que es va separar del seu marit aquell desembre, i la relació amb la víctima “es va intensificar fortament”, ell se’n va anar a viure amb ella i van manifestar al seu cercle íntim la intenció de casar-se i tenir un fill.

Segons el relat considerat provat per unanimitat, López va revelar a la víctima que Peral havia iniciat la seua relació mentre seguia amb ell, la qual cosa va motivar “una creixent desconfiança” i freqüents discussions entre la parella, constants dubtes sentimentals i gelos de Pedro R., i posteriorment un sentiment d’hostilitat profunda d’Albert López cap a Pedro R.

Per set vots a favor i dos en contra, el jurat creu que entre el març i l’abril de l’any 2017, Peral i López van reprendre la seua relació sentimental, i van arribar a la conclusió que Pedro R. “obstaculitzava la seua relació”, així que a l’abril van començar a traçar un pla per matar-lo, decidint finalment posar-lo en marxa la nit de l’1 al 2 de maig.

A la sala de Jurat de l’Audiència de Barcelona van ser presents el magistrat president, Enrique Rovira, la fiscal substituta Elena Contreras, i els membres del jurat, a més d’advocats substituts, però no els acusats. Peral va donar positiu en coronavirus, la qual cosa motiva que Albert López, el fiscal del cas, Félix Martín, l’advocat de l’acusació particular, Juan Carlos Zayas, i les defenses Olga Arderiu i José Luis Bravo, estiguin aïllats preventivament.

Així, l’Audiència condemna els tres acusats a la pena de 23 anys de presó per un delicte d’assassinat, mentre que, en concepte de responsabilitat civil, hauran d’indemnitzar solidàriament la família de la víctima amb un total de 546.000 euros.

Condemnats a 23 anys els acusats del ‘crim de les cunyades’ L’Audiència de Sevilla ha condemnat a 23 anys de presó cadascun dels tres acusats, –dos germanes i el que era parella d’una d’elles–, declarats culpables per un jurat popular de matar de 24 cops al cap i 61 ganivetades la que era la seua cunyada de 26 anys d’edat al seu habitatge de La Rinconada el 19 d’abril del 2016. La morta havia estat parella d’un germà d’aquestes mort uns mesos abans d’un ictus i amb qui tenia una filla. L’Audiència assevera que a la víctima “la van matar amb acarnissament en el sentit gramatical del terme, amb fúria, amb enuig cec, amb crueltat i amb crueltat en el sentit jurídic del terme”.

tracking