SEGRE

ESNOTICIA

Itàlia supera els 6.000 morts i a la Xina només moren nou persones

Les autoritats transalpines confirmen gairebé 3.800 nous positius en un dia || Sense contagis locals al gegant asiàtic, que detecta l’entrada de 39 malalts

Control de la policia italiana a un vehicle, ahir. Els agents, amb mascareta, guarden les distàncies.

Control de la policia italiana a un vehicle, ahir. Els agents, amb mascareta, guarden les distàncies.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia va viure ahir una nova jornada dramàtica amb centenars de morts i milers de nous contagis per coronavirus. Segons va anunciar el cap de la Protecció Civil transalpina, Angelo Borrelli, un total de 602 persones van morir tan sols en un dia com a conseqüència d’aquesta pandèmia, amb la qual cosa la xifra de morts és ja de 6.077. Mentrestant, tampoc no va afluixar l’escalada el nombre de nous contagiats. Així, a Itàlia ja hi ha 63.927 persones infectades pel Covid-19, 3.780 més que diumenge. Tanmateix, Borrelli va destacar que les dades apunten a un lleu retrocés de l’afectació d’aquesta malaltia a Itàlia per segon dia consecutiu. No obstant, Silvio Brusaferro, president de l’Institut Superior de Salut, es va mostrar “prudent” davant d’aquesta petita millora i va explicar que es deu a les mesures que el Govern de Giuseppe Conte va adoptar a primers de mes. A més, 408 persones s’han curat del coronavirus, amb la qual cosa la xifra d’altes a Itàlia ascendeix ja a 7.423 pacients.

Per la seua part, Vincenzo Boccia, president de Confindustria, la principal patronal de la indústria italiana, va assegurar que el país està sumit en una “economia de guerra” i va vaticinar que el 70 per cent del teixit industrial transalpí haurà de tancar les portes pel coronavirus.

La situació a Itàlia contrasta amb la de la Xina, focus originari del coronavirus i on ahir només van morir nou persones per aquesta afecció. Totes elles van perdre la vida a Wuhan. Així mateix, les autoritats del gegant asiàtic van afirmar no haver detectat cap contagi local, amb la qual cosa ja són quatre dels últims cinc dies amb aquest comptador a zero. Al contrari, la xifra de nous pacients procedents d’altres parts del món es va elevar fins a les 39 persones.

Per la seua part, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va anunciar la imposició del confinament domiciliari per combatre el coronavirus i restriccions com el tancament de comerços no essencials i la prohibició de reunions de més de dos persones. Les mesures estaran vigents “almenys tres setmanes”.

Les autoritats dels Països Baixos també prohiben totes les reunions organitzades en aquest cas de més de tres persones fins a l’1 de juny i obliga a mantenir 1,5 metres de distància amb les altres persones.

tracking