SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

La Policia grega repel·leix amb gasos lacrimògens migrants a la frontera

L’ONU demana a Atenes posar fi a la violència

Imatge d’una actuació policial grega a la frontera amb Turquia.

Imatge d’una actuació policial grega a la frontera amb Turquia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat gregues van llançar gasos lacrimògens sobre unes 200 persones durant els enfrontaments que es van produir diumenge a la frontera entre Grècia i Turquia.

El succés va tenir lloc al poble fronterer de Kastanies, al nord-est de Grècia, on es troba una de les dos oficines de duanes per travessar la frontera amb Turquia.

Les autoritats gregues van denunciar que diversos caces turcs van violar l’espai aeri hel·lè

D’acord amb la informació a què va tenir accés l’agència DPA, el xoc es va produir després que uns 200 migrants provoquessin la caiguda d’un arbre, la qual cosa va causar danys a un tram de la tanca situada al costat grec.

La Policia grega va respondre utilitzant gasos lacrimògens per assegurar la frontera.

La situació a la regió s’ha vist agreujada després que Turquia declarés a finals de febrer que la frontera amb la Unió Europea estava oberta, la qual cosa va provocar que milers de migrants i refugiats es dirigissin cap a la frontera amb Grècia i Bulgària.

El relator de Nacions Unides per als drets humans dels migrants, Felipe González Morales, va demanar ahir a Grècia que prengui mesures immediates per acabar amb la violència contra migrants i sol·licitants d’asil a la frontera amb Turquia.

Per la seua part, les autoritats de Grècia van denunciar la violació del seu espai aeri per part de diversos caces turcs sobre una sèrie d’illes al sud d’Atenes, la capital del país, segons va informar el diari local Kathimerini.

Els caces, dos tongades de dos aeronaus, van ser interceptats per les forces gregues seguint les normes establertes a nivell internacional per a aquest tipus de casos, tal com va confirmar Estat Major de la Defensa Nacional Hel·lènica (GEETHA).

tracking