SEGRE

ESNOTICIA

La xifra de morts es dispara i els militars troben cadàvers en residències madrilenyes

El Palau de Gel de Madrid s’utilitzarà com a morgue per la saturació dels crematoris || Alhora es detecta que la taxa de reproducció del coronavirus s’ha reduït lleugerament

Un sanitari treballa a Ifema durant el tercer dia de funcionament com a hospital provisional.

Un sanitari treballa a Ifema durant el tercer dia de funcionament com a hospital provisional.EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos de coronavirus a Espanya van ascendir ahir a 35.068 pacients (6.496 més que diumenge, un 14%), 2.299 morts (579 més) i 3.355 guarits (780 més que diumenge), segons les noves xifres publicades pel ministeri de Sanitat, en les quals es destaca també que actualment hi ha 2.355 persones amb Covid-19 ateses en unitats de cures intensives (UCI).

De les persones que han mort a Espanya per coronavirus, 541 tenien més de 80 anys (67,2%), 164 entre 70 i 79 anys (20,37%), 63 entre 60 i 69 anys (7,83%), 20 entre 50 i 59 anys (2,48%), nou entre 40 i 49 anys (1,12%), tres entre 30 i 39 anys (0,37%), quatre entre 20 i 29 anys (0,5%), una persona que tenia entre 10 i 19 anys i no s’ha registrat cap mort en menors de nou anys.

El Govern central concretarà avui els avals públics, que s’aplicaran de forma retroactiva

El ministeri promet distribuir amb la màxima celeritat 1,5 milions d’equips EPI

La notícia sanitària positiva la donava ahir l’investigador de l’institut Germans Trias i Pujol Oriol Mitjà, que va assegurar que “el confinament parcial està funcionant, però no n’hi ha prou per evitar el col·lapse sanitari”. Assegura que la taxa de reproducció (R0) del coronavirus ha descendit de 3 a 1,7: “És com aixecar el peu de l’accelerador, però encara no hem trepitjat el fre.”

Per altra banda, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va assegurar que els membres de les Forces Armades han trobat a les residències de gent gran ancians morts als seus llits i va avisar que seran “implacables i contundents” contra aquest tipus d’accions.

Per la seua part, l’empresa concessionària del Palau de Gel a Madrid ha cedit les seues instal·lacions per poder allotjar els cossos de les víctimes mortals per Covid-19 a l’espera que les funeràries puguin fer-se’n càrrec. Tanmateix, l’ajuntament de Madrid no prestarà més serveis a la funerària municipal de morts amb coronavirus per la falta de material necessari.

Els sanitaris de l’hospital provisional instal·lat a la Fira de Madrid van donar ahir la primera alta a un dels pacients atesos per coronavirus en aquest centre provisional. L’hospital de campanya d’Ifema ja acull 126 pacients i en rebrà una norantena més al llarg del dia, amb la qual cosa va superar ahir els 200, i avui dimarts el nombre de pacients estarà per sobre dels 300.

Per la seua part, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va avançar que es distribuiran 1,5 milions d’equips de protecció individual (EPI) amb la màxima celeritat, així com durant aquesta setmana un milió de tests ràpids ja adquirits per l’Administració central. Així mateix, va dir que els serveis de subministrament d’aigua i els de sanejament d’aigües residuals passaran a ser considerats serveis essencials per garantir els “nivells de salubritat i higiene”.

Per la seua part, la vicepresidenta tercera del Govern espanyol i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, es va comprometre a concretar avui les característiques dels avals públics a les línies de liquiditat que les entitats financeres posin a disposició de pimes i autònoms. Així mateix, va fer una crida a la banca a començar a concedir ja aquestes línies de liquiditat. A més, el Govern espanyol ultima mesures per ajudar els ciutadans que tinguin problemes per afrontar el lloguer.

Mentrestant, Aena tancarà terminals a Barajas i el Prat per la reducció de trànsit aeri.

Un sanitari treballa a Ifema durant el tercer dia de funcionament com a hospital provisional.

Un sanitari treballa a Ifema durant el tercer dia de funcionament com a hospital provisional.EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

tracking