SEGRE

El CIS dóna una altra pujada al PSOE i amplia el seu avantatge sobre el PP abans de l'estat d'alarma

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez

El decret d'alarma limita la circulació dels ciutadans a tot l'Estat a partir de dillunsPool Moncloa / JM Cuadrado i Borja Puig de la Bellacasa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Baròmetre d’Opinió realitzat al març pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), amb entrevistes fetes abans que es decretés l’estat d’alarma pel coronavirus, atorga al PSOE una nova pujada en estimació de vot i li situa en el 31,9%, un punt més que al febrer i ja quatre punts per sobre del seu resultat de les generals del 10 de novembre.

Amb aquesta pujada, el PSOE amplia a 12,9 punts el seu avantatge sobre el PP, i tot això malgrat que els 'populars’ marquen un 19,6% en estimació de vot, pugen set dècimes respecte a febrer i gairebé arriben al 20,8% que van aconseguir en els últims comicis de 2019.

Qui baixa és Unidas Podemos, al qual el CIS atorga una estimació de vot del 12,9%, avortant l’ascens que havia experimentat en les enquestes després del pacte de govern amb el PSOE. La coalició de Pablo Iglesias torna al seu resultat del 10 de novembre.

Per la seua part, Vox manté la tercera plaça amb un suport que el CIS xifra en el 14,8%, gairebé 1,4 punts més que al febrer però encara per sota del 15,09% que va tenir en l’última cita amb les urnes.

tracking