SEGRE

POLÍTICA INSTITUCIONS

El 60% dels russos aproven que Putin pugui perpetuar-se

I nou de cada deu advoquen per reforçar la unitat territorial || Suport a vetar a la Constitució el matrimoni homosexual

Putin, en una intervenció davant la Duma russa a primers de mes.

Putin, en una intervenció davant la Duma russa a primers de mes.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis de cada deu russos estan a favor de l’esmena constitucional que permetria al president del país, Vladímir Putin, continuar en el poder fins a l’any 2036. Així es desprèn d’un estudi publicat pel Centre Rus d’Estudis de l’Opinió Pública, que depèn del Kremlin, de cara al referèndum convocat per al proper 22 d’abril i que ha de servir per ratificar aquesta i altres reformes introduïdes per Moscou a la Constitució del 1993. D’aquesta forma, el 61 per cent dels ciutadans es van pronunciar a favor de l’eliminació de “les restriccions que un expresident o actual president pugui participar en eleccions presidencials futures”. I això malgrat que Putin fa més de vint anys que és al poder, període en què ha alternat els càrrecs de primer ministre i de president de la Federació Russa.

Al contrari, menys de la meitat dels enquestats, el 47 per cent, va aplaudir la decisió de dotar amb més poders les dos cambres legislatives.

En el que sí que estan d’acord pràcticament tots els russos, al voltant del 90 per cent, és a protegir la “veritat històrica”, preservar la unitat de la Federació i indexar les prestacions socials, també les pensions, que són molt baixes al gegant euroasiàtic. També vuit de cada deu van defensar l’esmena que subratlla que el matrimoni és la “unió d’un home i d’una dona”.

tracking