SEGRE

ESNOTICIA

Repunten les morts a Itàlia, que podria tenir 600.000 contagiats

Va trencar ahir la tendència a la baixa i va registrar 743 defuncions, amb 6.820 en total || La xinesa Wuhan, on va sorgir el virus, aixecarà la quarantena el 8 d’abril

Voluntaris desinfectant un carrer a l’Iran, on ja han mort prop de 2.000 persones.

Voluntaris desinfectant un carrer a l’Iran, on ja han mort prop de 2.000 persones.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Oficialment hi ha confirmats a Itàlia prop de 69.000 casos de contagiats per coronavirus, però n’hi podria haver deu vegades més. Així ho va assegurar ahir el cap de Protecció Civil del país, Angelo Borrelli, que va assegurar que el nombre de contagiats podria estar situat en els 600.000. “Per cada encomanat certificat n’hi ha deu de no censats”, va admetre Borrelli. Mentrestant, Itàlia va tornar ahir a registrar un augment del nombre de víctimes mortals pel virus després de dos dies consecutius de descensos, al sumar 743 nous morts fins a un total de 6.820. No obstant, aquesta tendència a la baixa sí que es va mantenir en el nombre de contagiats al registrar-se 3.612 positius nous, 150 menys que dilluns. La Llombardia es manté com la regió més colpejada, amb 30.703 casos i 4.178 morts. El Govern endurirà les sancions per fer complir el confinament i dóna per fet que l’economia del país es ressentirà per l’impacte del coronavirus i va avançar que caurà “algun punt percentual, greu, però manejable”, el 2020.

Mentrestant, Alemanya, el cinquè país més afectat, va assolir ahir els 27.000 positius de Covid-19 després de disparar-se el nombre de contagiats i sumar-ne en 24 hores 4.700 de nous. No obstant, només registra fins a la data un total de 114 defuncions.

Els ministres d’Economia de la UE s’obren a activar el fons de rescat davant de la gravetat de la crisi

D’altra banda, la ciutat de Wuhan, capital provincial de Hubei, en la qual va començar a propagar-se massivament el brot de coronavirus, aixecarà el proper 8 d’abril la quarantena que va imposar als seus habitants el passat 23 de gener, segons van anunciar ahir les autoritats municipals.

Els ‘coronabons’, en l’aire i el finançament, més a prop Els ministres d’Economia i Finances de la UE estan a favor que el Mecanisme Europeu d’Estabilitat, el fons de rescat de l’eurozona, proporcioni una línia de finançament específic per a tots els països que vulguin sol·licitar fons per lluitar contra la pandèmia de coronavirus. Els països podrien rebre fons equivalents de fins al 2% del seu PIB i subjectes a condicions, segons va explicar el president de l’Eurogrup, Mário Centeno, després d’una reunió dels titulars econòmics dels Vint-i-set per videoconferència dedicada a abordar les mesures davant de la crisi econòmica generada pel coronavirus. Centeno va precisar que “encara que hi ha ampli suport entorn d’aquestes característiques, es necessita més treball sobre els detalls” i que dependrà dels caps d’Estat i de Govern decidir la resposta concreta de la UE en la cimera telemàtica de demà. Sobre la possibilitat d’emetre coronabons, deute recolzat per tots els països, va dir que no va ser possible trobar una solució ahir, si bé l’opció segueix sobre la taula, segons va precisar el comissari d’Economia, Paolo Gentiloni. Centeno va explicar que les característiques d’aquesta línia específica per al coronavirus, així com les condicions associades, hauran de ser “coherents amb la naturalesa externa i simètrica de la crisi del Covid” que difereix de la crisi financera i de deute del 2008.

tracking