SEGRE

Torra alerta que sense tancament total el pic de contagis pot ser a finals d'abril

El Govern té informes amb "múltiples escenaris" i una possibilitat és que la corba es doblegui passat Sant Jordi

Torra alerta que sense tancament total el pic de contagis pot ser a finals d'abril i el confinament estendre's al juny

Torra alerta que sense tancament total el pic de contagis pot ser a finals d'abril i el confinament estendre's al junyACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat que sense un confinament total el pic de contagis pot arribar a finals d'abril, i el confinament estendre's al juny. Durant la seva compareixença telemàtica al Parlament per explicar les mesures per la crisi sanitària del coronavirus, Torra ha explicat que el Govern té a sobre la taula diversos informes amb "múltiples escenaris", i una de les possibilitats és que la corba es doblegui passat Sant Jordi. El president ha tornat a exigir al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, que decreti el confinament total el més aviat possible, així com el tancament de ports i aeroports. També ha apuntat que la declaració de l'estat d'alarma va impedir al govern decretar el confinament de Catalunya.

El Departament de Salut té a sobre de la taula diversos informes amb "múltiples escenaris", segons han confirmat fonts de la conselleria, que canvien "cada dia". Un d'aquests escenaris és que el pic de contagis de covid-19 arribi a Catalunya a finals d'abril, segons un informe avançat per 'Vilaweb', i que en aquest cas situa fins al juny el manteniment del confinament. En concret, situa el pic entre el 24 i el 28 d'abril.Segons l'informe avançat per 'Vilaweb', un cop es doblegui la corba a finals d'abril, caldrà mantenir les mesures de contenció per evitar que hi hagi una segona onada de contagis. El document preveu que a partir del cap de setmana vinent es comencin a notar els efectes del confinament, de manera que s'alenteixi l'augment de positius. Si això es produeix, el pic arribaria el dia 24 i, si no, s'endarreriria fins el dia 28.

 
tracking