SEGRE

ESNOTICIA

Torra diu que sense noves mesures el confinament durarà fins al juny

I que en el pitjor escenari el pic de contagis s’assoliria a finals d’abril || Aragonès admet que els comptes d’aquest any ja no valen però insisteix a aprovar-los

El president de la Generalitat, Quim Torra, ahir, durant la compareixença telemàtica al Parlament.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ahir, durant la compareixença telemàtica al Parlament.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va defensar ahir l’adopció de mesures més estrictes per combatre la pandèmia de coronavirus. En aquest sentit, va advertir que les projeccions dels experts no són encoratjadores i que algunes situen el pic de contagis “a finals d’abril”. D’aquesta forma, Torra va aventurar que, en el pitjor dels escenaris, el confinament es podria prolongar fins al mes de juny. Davant d’aquest escenari i en una compareixença telemàtica davant del Parlament, va fer una crida a la responsabilitat i va subratllar que “cal actuar urgentment”. “Les dades són molt preocupants, el ritme de contagis és alt i hi comença a haver estrès a les UCI”, va afirmar, alhora que va insistir en la seua petició al Govern central de tancar ports i aeroports i decretar un confinament total. També el president va apostar per una renda bàsica universal i per reforçar els ajuts a pimes i autònoms.

Per la seua part, el vicepresident, Pere Aragonès, va apressar els partits a donar suport als pressupostos de la Generalitat perquè puguin ser aprovats el més aviat possible. Tot i així, va reconèixer que necessitaran modificacions posteriors a causa de la crisi del coronavirus encara que es va comprometre a implementar-les “amb la màxima transparència”.

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, va confirmar que mantenen el suport als comptes del Govern. Tanmateix, va demanar a canvi un pla per esmorteir els efectes de la catàstrofe.

Al contrari, el president parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, va dir que només “podran donar” suport a uns nous pressupostos “unitaris”.

D’altra banda, el portaveu d’ERC a l’hemicicle de la Ciutadella, Sergi Sabrià, va subratllar la necessitat que Catalunya tingui “eines d’Estat” per poder afrontar situacions com les provocades pel coronavirus.

En la mateixa línia, el president de JxCat al Parlament, Albert Batet, va censurar la “recentralització” dictada per Madrid i va denunciar la falta de “reciprocitat” de l’Estat cap a la Generalitat.

En canvi, el líder del PP català va avisar l’independentisme que “l’estelada no salvarà ni una sola vida”.

tracking