SEGRE

IGUALADA

Illa s'enroca i descarta restriccions més dures per al focus d'Igualada

Malgrat l’enèsima demanda de la Generalitat del cessament de totes les activitats no essencials per frenar contagis || Puigdemont reclama no jugar “amb la vida”

Un dels controls policials imposats a les entrades dels municipis de la conca d’Òdena.

Un dels controls policials imposats a les entrades dels municipis de la conca d’Òdena.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat va avalar ahir la pròrroga del confinament de la conca d’Òdena durant 15 dies més, però sense afegir noves restriccions, com el cessament total de les activitats no essencials, una cosa que va reclamar el Govern. La petició realitzada per la Generalitat demana aplicar un “confinament total”, amb el cessament de tota activitat no essencial, a la conca d’Òdena. Hores abans l’Executiu central ja va mostrar oposició a aplicar mesures més restrictives en aquests municipis i va recordar a la Generalitat que només Sanitat podia ordenar l’enduriment del confinament. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va qualificar la decisió de “gens encertada”, ja que les xifres registrades en els quatre municipis són “molt alarmants”. La taxa de mortalitat és la més alta d’Europa, amb una mitjana de 63,1 de morts per cada 100.000 habitants, nou vegades per sobre de la de Catalunya (6,9) i més alta que a la zona més afectada d’Itàlia, la Llombardia (41,6). Buch va considerar que la posició del Govern implica subordinació en lloc de coordinació. El Govern va tornar a reclamar l’aturada total argumentant que coneix “millor” la situació que es viu a la conca d’Òdena i va assegurar que el comitè del Procicat “replantejarà la proposta” si és rebutjada definitivament. De la mateixa manera, va criticar el “fracàs” de la compra centralitzada de material sanitari impulsada per l’Estat i va reclamar al Govern central que torni “el 100% d’aquestes competències” a la Generalitat, ja que “és el que millor coneix el que passa a Catalunya”. A més, va denunciar que el 90% del material que arriba als hospitals ha estat adquirit pel Govern.

Per la seua banda, Carles Puigdemont va defensar des de Bèlgica el confinament total per combatre el coronavirus, i va destacar que “cap autoritat competent no pot menysprear la vida de la gent”. Així, va demanar als ciutadans de no sortir i va exigir més mesures per frenar els efectes de la pandèmia.

tracking