SEGRE

ESNOTICIA

La residències de gent gran registren 150 dels 880 morts de Catalunya

Els contagis s’eleven fins als 12.940

Efectius de l’UME durant la desinfecció de residències.

Efectius de l’UME durant la desinfecció de residències.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 150 persones que vivien en residències per a gent gran han mort a Catalunya pel coronavirus, segons va informar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés. Això suposa més o menys un 20% de les defuncions registrades arreu del territori. Fins ahir es van detectar a Catalunya un total de 880 morts, la qual cosa representa 208 més que els comptabilitzats dimecres. A més, es va arribar fins als 12.940 casos positius, continuant com la segona comunitat autònoma amb més infectats darrere de Madrid.

En aquest sentit, Vergés va assenyalar que el sistema sanitari català ja compta amb 1.406 llits d’unitats de cures intensives (UCI), més del doble que abans de la crisi del coronavirus, 1.016 dels quals ocupats per malalts de Covid-19, dels quals 863 necessiten ventilació mecànica invasiva.

Sanitat afirma que Catalunya ja compta amb 1.406 llits d’UCI, el doble que abans de la crisi

D’altra banda també va afirmar que es preveu que a partir d’avui arribin a Catalunya 50.000 tests de detecció ràpida perquè puguin sotmetre’ls als professionals sanitaris i els pacients que necessitin ser diagnosticats de manera més urgent.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va garantir al Sector Social que el Govern “està fent-ho tot per proveir tant els serveis d’emergències com el tercer sector social” en la lluita contra el Covid-19, perquè tots dos són prioritaris. Per la seua part, el conseller d’Assumptes Socials, Chakir el Homrani, va explicar que la Generalitat està treballant en un canvi normatiu per permetre que familiars es puguin emportar temporalment persones grans sanes de les residències sense que perdin la plaça en el futur.

tracking