SEGRE

IGUALADA

La pandèmia ha segat ja més d'un miler de vides a Catalunya

Salut comptabilitza 190 morts en una sola jornada || La conca d’Òdena es manté com l’epicentre i el seu alcalde demana al Govern “que es posi les piles”

Tasques de desinfecció en una residència de padrins de Barcelona, ahir.

Tasques de desinfecció en una residència de padrins de Barcelona, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia s’ha cobrat a Catalunya més de mil vides, sense haver assolit encara el pic. El tràgic balanç d’ahir situa en 190 les morts per coronavirus en una sola jornada, i ja són 1.070 en total, segons l’últim balanç de la conselleria de Salut. Ahir es van detectar 1.323 casos nous, i hi ha 14.264 infectats, però les autoritats sanitàries admeten que les xifres podrien ser superiors si es fes un número més alt de tests. La dada per a l’esperança és que ja són 3.160 les persones que han superat la malaltia i han estat donades d’alta.

La conca d’Òdena continua sent el preocupant epicentre de la pandèmia a Catalunya. Representa l’1 per cent de la població del territori però concentra el 5 per cent dels morts de coronavirus. Així ho ha informat la Generalitat al Govern central, a qui ha insistit que és necessari endurir les mesures per frenar la pandèmia a Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí.

Des de l’inici del brot, 57 persones han perdut la vida aquí. Si es corroborés que les morts de trenta ancians a les residències de Capellades i Olesa de Montserrat estan vinculades a aquest focus, les xifres serien encara més esgarrifoses.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va apressar la Generalitat a “posar-se les piles” hores després que la consellera de Salut, Alba Vergés, admetés que no es troben en disposició de practicar la prova del coronavirus als 70.000 habitants de l’àrea confinada.

La consellera Vergés va informar, en aquest sentit, que avui rebran 50.000 tests que destinaran a professionals sanitaris i de geriàtrics. En paral·lel, un total de 85 sanitaris de l’Hospital d’Igualada, després d’estar en quarantena, han donat negatiu de coronavirus.

Colau recrimina a Torra la gestió de les residències de gent gran L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va recriminar ahir el president, Quim Torra, que no s’esforci “al màxim” en la gestió de les competències de la Generalitat mentre exigeix mesures “abstractes” a l’Executiu de Pedro Sánchez. En aquest sentit, Colau el va instar que millori la gestió de les residències d’ancians. I és que, segons la primera edil de la capital catalana, 54 ancians han mort per coronavirus en geriàtrics de Barcelona. Torra, per la seua part, va rebutjar polemitzar amb Colau i va replicar que la seua proposta per frenar el coronavirus ha de ser “concreta”. Per la seua banda, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va descartar desobeir, tal com demanava l’ANC, per endurir les mesures contra la pandèmia al marge de l’Estat. “Estem per la col·laboració i la cooperació entre governs per treballar junts.”

tracking