SEGRE

IGUALADA

El Govern recolza el confinament total que havia estat reclamant

La Generalitat atendrà pacients de Covid-19 a Fira de Barcelona || Buch assegura ara que no li “cauen els anells” per demanar ajuda “puntual” a l’UME

Tasques de neteja en una residència d’ancians amb afectats pel coronavirus a Barcelona.

Tasques de neteja en una residència d’ancians amb afectats pel coronavirus a Barcelona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va garantir ahir el seu suport al president del Govern central, Pedro Sánchez, si en la reunió de presidents autonòmics d’avui proposava el confinament total per fer front a l’expansió del coronavirus poc abans de l’anunci del cap de l’Executiu central. Així ho va anunciar en una roda de premsa telemàtica la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que va confirmar que el president de la Generalitat, Quim Torra, participarà de nou en la reunió telemàtica. Torra, després de l’anunci de Sánchez, va destacar que el líder del PSOE per fi “ha escoltat Catalunya, després de les seues reiterades demandes d’un confinament total a Catalunya”, mentre que va demanar més mesures de caràcter econòmic.

La Unitat Militar d’Emergències (UME) va acudir ahir a desinfectar un centre de menors de Badalona, amb almenys quatre casos de coronavirus, atenent un requeriment que li va fer ahir la Generalitat, que per primera vegada va demanar l’ajuda de l’Exèrcit davant d’aquesta crisi sanitària.

Salut ha activat un mapa interactiu amb el nombre de malalts per cada 100.000 habitants

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va assegurar que demanaran ajuda a l’Exèrcit o a comunitats properes per combatre el coronavirus. “Quan parlem de seguretat, no ens cauran els anells per demanar ajuda a qui calgui”, va destacar.

Va criticar que es busqui polèmica o debat entre administracions en aquest tema: “El temps el dediquem a vetllar per la salut dels catalans i lluitar contra el Covid-19”, i va dir que és una pèrdua de temps endinsar-se en aquest assumpte. “Per a ajuts puntuals ho demanem a l’Exèrcit, a comunitats properes o a qui calgui”, va insistir el conseller, que va subratllar que la Generalitat té un sistema de protecció des de fa 30 anys i prioritza la salut i seguretat dels ciutadans.

La Generalitat atendrà pacients de Covid-19 a les instal·lacions del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona a l’Hospitalet, en el que serà un hospital temporal anomenat Fira Salut, que començarà a funcionar la setmana vinent. La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar que els hospitals de Catalunya elegiran els pacients que desplaçaran a la nova instal·lació en funció de la seua gravetat. Salut ha posat en marxa el mapa interactiu amb el detall de l’evolució del coronavirus per zones i municipis, on s’indica el nombre de malalts per cada 100.000 habitats.

El Camp de Tarragona, de l’Ebre i algunes comarques de Girona són de les zones amb menys afectació. Al contrari, Anoia, Vallès Occidental i Oriental, Barcelona i el Barcelonès Nord és on són més altes.

El departament de Salut va confirmar ahir 156 noves morts, que eleven la xifra de víctimes a 1.226, amb un total acumulat de 15.026 infectats.

Tasques de neteja en una residència d’ancians amb afectats pel coronavirus a Barcelona.

Tasques de neteja en una residència d’ancians amb afectats pel coronavirus a Barcelona.EUROPA PRESS

tracking