SEGRE

COMUNITAT DE MADRID

Espanya marca un màxim amb 832 morts en un dia, fins als 5.690

Simón creu que “en algunes zones podria haver-se superat ja el pic” || Alerta, tanmateix, de la saturació de les Unitats de Cures Intensives

Repartiment de la primera tramesa de material sanitari, amb 1,2 milions de mascaretes, adquirit pel ministeri de Transports.

Repartiment de la primera tramesa de material sanitari, amb 1,2 milions de mascaretes, adquirit pel ministeri de Transports.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els morts per coronavirus a Espanya van ascendir ahir a 5.690, fet que suposa un increment de 832 morts en les darreres 24 hores, mentre que els casos de persones contagiades s’eleven a 72.248, segons dades facilitades ahir al matí pel ministeri de Sanitat. A més, ja s’han curat un total de 12.285 pacients i 40.630 han estat hospitalitzats, dels quals 4.575 han estat ingressats en la Unitat de Cures Intensives (UCI). Els casos de coronavirus registrats a Espanya han augmentat en 8.189 en un dia, ja que aquest divendres s’havien registrat 64.059 persones infectades.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, va assenyalar que el pic de contagis podria haver-se superat en alguns punts d’Espanya, però va insistir que el que més preocupa en aquest moment el sistema sanitari és la saturació de les Unitats de Cures Intensives, que en algunes comunitats ja estan “molt a prop del límit de la seua capacitat”.

Fernando Simón creu que Espanya pot estar detectant més casos de Covid-19 que altres països

Tant Pedro Sánchez com Sanitat eludeixen explicar el fiasco dels 650.000 tests fallits

“Sabíem que les mesures de contenció permetrien controlar la transmissió de la malaltia, però és cert que continuem tenint un problema amb la saturació de les Unitats de Cures Intensives”, va subratllar el responsable Fernando Simón en la roda de premsa telemàtica posterior a la reunió del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus.

Així mateix, va defensar la transparència d’Espanya a l’hora de diagnosticar i computar els casos de pacients contagiats per Covid-19 i va considerar que és possible que n’estigui “detectant fins i tot més que altres llocs”.

D’altra banda, una primera tramesa amb prop d’1,2 milions de màscares va arribar ahir a l’aeroport de Madrid-Barajas, adquirides pel ministeri de Transports.

Sanitat recorre de nou a la firma dels tests fallits Els tests ràpids defectuosos que havia rebut el ministeri de Sanitat seran substituïts “en breu” per uns altres de la mateixa empresa que sí que han demostrat la sensibilitat adequada al coronavirus segons els estudis previs que ja s’han realitzat. Des de Sanitat van assegurar que es tractava d’un lot de 9.000 proves, encara que al final es van arribar a tornar més de 650.000 tests.

tracking