SEGRE

ESNOTICIA

Les activitats no essencials, aturades, i les plantilles, amb permís retribuït

Lleida suma 110 pacients positius més en coronavirus i quatre morts

L’autovia A-2, ahir presentava aquest aspecte, completament deserta.

L’autovia A-2, ahir presentava aquest aspecte, completament deserta.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar ahir un enduriment del confinament pel coronavirus, de manera que a partir de demà i fins al 9 d’abril queden paralitzades totes les activitats no essencials i els treballadors tindran un permís retribuït. D’altra banda, ahir van morir quatre persones més a Lleida per Covid-19.

Espanya paralitzarà a partir de demà totes les activitats laborals no essencials fins al 9 d’abril per restringir més el moviment de persones i contenir el contagi de coronavirus, que dóna algunes mostres de moderació, encara que ahir es va arribar al màxim de morts en una sola jornada, 832. Així ho va anunciar ahir el president Pedro Sánchez, després d’haver rebutjat en reiterades ocasions aplicar aquesta mesura a Catalunya, com reclamava la Generalitat. El Govern central aprovarà avui aquesta nova mesura “excepcional”. Només quedaran oberts serveis de primera necessitat: alimentació, sanitat, cossos de seguretat, mitjans de comunicació i transport.

Sánchez

va afirmar que els treballadors dels sectors no essencials tindran un permís retribuït “recuperable” durant aquell període, que inclou vuit dies feiners. Rebran el salari “amb normalitat” i després, quan acabin les restriccions, recuperaran el temps gradualment. Per exemple, treballant una hora més cada dia.

El president Quim Torra va donar suport al canvi d’opinió de Sánchez i va dir que “exigirà mesures econòmiques i socials a l’altura de la crisi que vivim” per a autònoms i empreses, i va instar a intensificar al màxim el suport el sistema sanitari.

Pel que fa al balanç sanitari de Lleida, Salut va confirmar ahir la mort de tres persones amb coronavirus SARS-CoV-2 a la regió sanitària de Lleida i una a la de l’Alt Pirineu i Aran també per coronavirus SARS-CoV-2. Va comunicar 94 nous positius al pla i 16 a les comarques de muntanya. Actualment, a Lleida hi ha 194 ingressats amb Covid-19, dels quals 122 són a l’Arnau de Vilanova (90 en planta i 32 a l’UCI) i 29 a l’hospital Santa Maria (21 en planta i 8 a l’UCI).

A més a més, 43 persones estan ingressades en centres privats, totes estables en planta. Així mateix, catorze persones han estat donades d’alta. Al Pirineu hi ha 41 persones ingressades (tots estables en planta), tretze de les quals a l’Espitau Val d’Aran, quinze a l’hospital Comarcal del Pallars a Tremp, tres al de la Seu d’Urgell i de al de la Cerdanya. Han estat donades d’alta cinc persones.

S’estabilitzen el nombre d’altes a l’Arnau El nombre d’afectats per Covid-19 segueix a l’alça a Lleida, però en vint-i-quatre hores es van donar dinou altes, gairebé tantes com les vint que es van donar en les 36 hores anteriors. Aquesta situació és fruit que moltes persones portaven ingressades des de l’inici de l’esclat de la pandèmia a Lleida i ja s’estan recuperant. No obstant, els constants ingressos per coronavirus estan començant a omplir l’Arnau de Vilanova, per la qual cosa Salut ja ha derivat pacients a centres privats donades les necessitats creixents.

tracking