SEGRE

CRISI MIGRATÒRIA RESCAT

Rescaten 70 persones en tres pasteres rumb a les Canàries

Operació portada a terme per Salvament Marítim i l’Exèrcit de l’Aire || Ja han arribat 51 embarcacions en el que va d’any

Els immigrants, a l’arribar al moll d’Arguineguín, al sud de l’illa de Gran Canària.

Els immigrants, a l’arribar al moll d’Arguineguín, al sud de l’illa de Gran Canària.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diverses embarcacions i avions de Salvament Marítim i l’Exèrcit de l’Aire van socórrer ahir a l’Atlàntic tres pasteres amb 70 persones a bord, entre elles sis nens, que es dirigien cap a les Canàries. Des de dissabte passat, Salvament tenia oberta una operació de recerca de quatre pasteres que havien partit cap a les Canàries la vigília des de Dajla, al Sàhara Occidental. La primera va ser localitzada ahir al matí a uns 152 quilòmetres al sud de Gran Canària per l’avió de Salvament Sasemar 103, que poc després va albirar una segona barqueta a uns 185 quilòmetres. A la primera pastera hi havia 32 immigrants (25 homes, sis dones i un nen) i a la segona, 30 (14 homes, onze dones i cinc nens), tots ells d’origen subsaharià.

Salvament Marítim va enviar immediatament cap a la zona des de Gran Canària (a unes quatre hores de navegació) la Guardamar Talía, mentre demanava a un mercant que es trobava en ruta a prop de la primera pastera que es posés al seu costat i s’assegurés que no patís cap contratemps fins que hi arribés l’ajuda.

Entre les tres pasteres van ser socorregudes un total de 70 persones, entre les quals 6 nens i 17 dones

El Sasemar 103 va haver de retirar-se per proveir-se i va ser substituït per un avió del Servei de Recerca i Rescat (SAR) de l’Exèrcit de l’Aire, que va localitzar una tercera barqueta més a prop de Gran Canària, amb vuit ocupants d’origen magrebí a bord.

Les 62 persones de les dos primeres embarcacions van ser recollides per la Guardamar Talía, que les va traslladar al port de Los Cristianos. Els vuit ocupants de la tercera van embarcar a la Salvamar Menkalinan, que els va portar al port d’Arguineguín, a Gran Canària. Amb els 70 immigrants d’ahir, el nombre de persones arribades a les Canàries en pasteres o cayucos des que va començar l’any ascendeix a 1.372 a 51 embarcacions.

tracking