SEGRE

MADRID

Simón avisa del risc de col·lapse a les UCI de diverses comunitats

Defensa l’enduriment del confinament per “donar marge” al sistema sanitari || Espanya produirà el seu propi material sanitari davant de la falta d’oferta

Carrers buits ahir a Pamplona.

Carrers buits ahir a Pamplona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va advertir ahir que les UCI de sis comunitats autònomes estan al límit i que en tres territoris més el ritme d’ingressos en aquestes unitats és alt. Tanmateix, no va voler puntualitzar quines són aquestes autonomies que podrien tenir problemes per donar resposta a una allau de casos greus per coronavirus si s’arribessin a donar. Amb tot, va subratllar que l’enduriment de les mesures de confinament aprovat per l’Executiu central respon a la voluntat de “donar marge” a les UCI a fi que “no es produeixi col·lapse” i va afirmar que tots els indicadors assenyalen que les mesures implementades per frenar els contagis “van en la bona direcció”. No obstant, Simón va demanar “anar amb compte” amb les dades perquè com que són del cap de setmana “hi pot haver algun petit retard i que la reducció en el ritme de contagis sigui una mica menor”. En aquest sentit, ahir es van confirmar 6.549 nous positius per coronavirus a l’Estat, de manera que la xifra total és ja de 78.797 casos. D’altra banda, Espanya va assolir el màxim de morts registrades fins ara en un sol dia, 838. D’aquesta forma, la xifra total de defuncions per coronavirus a l’Estat des que va començar la pandèmia és de 6.528.

D’altra banda, el president del Govern central, Pedro Sánchez, va reconèixer ahir en la reunió amb els líders autonòmics cert retard en les comandes de material sanitari. Igualment, els va transmetre que dóna per perduda la possibilitat que la Unió Europea emeti eurobons per fer front a la reconstrucció socioeconòmic després de la pandèmia atesa la negativa d’Alemanya i dels Països Baixos. Així les coses, la portaveu de l’Executiu de coalició i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va confiar que “en els propers dies ” Espanya es pugui autoproveir de productes sanitaris davant les dificultats de poder adquirir-los a l’exterior.

Madrid vol 1.200 milions i depassa els 3.000 morts La Comunitat de Madrid va depassar ahir la xifra de 3.000 morts pel coronavirus, després de 325 noves defuncions. En paral·lel, es van detectar 1.157 nous positius i els contagiats són ja 22.677. Així les coses, la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, va aprofitar la reunió amb el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, per reclamar-li 1.200 milions per lluitar contra la pandèmia. L’Exèrcit va muntar un hospital de campanya al Gregorio Marañón per atendre pacients.

Carrers buits ahir a Pamplona.

Carrers buits ahir a Pamplona.EUROPA PRESS

tracking