SEGRE

GALICIA

Espanya supera la Xina en nombre de contagis i suma 7.340 morts

Illa: “Si no estem ja al pic d’incidència, hi som molt a prop” || El ministeri no descarta traslladar malalts entre comunitats autònomes per la situació de les UCI

Descàrrega de les gairebé 14 tones de material sanitari per combatre el Covid-19 procedents de la Xina.

Descàrrega de les gairebé 14 tones de material sanitari per combatre el Covid-19 procedents de la Xina.MINISTERIO DE DEFENSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries consideren que s’ha arribat al pic de contagis per coronavirus a Espanya, després de cinc dies de descens del ritme de nous infectats –que ha passat del 20 al 8%–, i ara tots els esforços se centren en les Unitats de Cures Intensives (UCI), desbordades en diverses comunitats amb més de 5.200 ingressats, per la qual cosa s’estudia el trasllat de malalts a les menys sobrecarregades. D’aquesta manera, el ministre de sanitat, Salvador Illa, va assegurar que si Espanya no és al pic d’incidència dels casos del nou coronavirus, està “molt a prop d’assolir-lo”.

En números absoluts, els contagiats a Espanya són ja 85.195, per la qual cosa se supera en gairebé 4.000 els notificats a la Xina, quatre dies després de depassar en nombre de morts el país on va començar l’epidèmia. Els morts també baixen en percentatge fins als 812 diaris per totalitzar-ne 7.340. Els malalts recuperats continuen augmentant de forma significativa i ja són 16.780.

D’altra banda, el nombre de sanitaris contagiats ascendia ahir a 12.298 i, entre el 85 i el 90% està tenint “molt bona evolució” i es recupera de la malaltia a casa seua.

En la compareixença diària per informar sobre la pandèmia, tant la doctora María José Sierra, en substitució de Fernando Simón, com després el mateix Illa, van posar l’èmfasi en el que ja era preocupació capital en l’inici de l’epidèmia, però que ara passa a ser objectiu prioritari dels gestors de les grans estructures hospitalàries, les UCI, sobretot les de la Comunitat de Madrid i Catalunya, on hi ha ingressades 5.231 persones, 324 més que diumenge, cosa que suposa un 6,5 per cent d’increment.

El mateix ministre va assenyalar fins i tot que no es descarta la possibilitat de moure malalts entre comunitats autònomes, si bé de moment no s’ha dut a terme.

Per aquesta raó, la roda de premsa diària, després de la reunió del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus, presidida pel president del Govern, Pedro Sánchez , va ser duta a terme per la doctora María José Sierra, adjunta de Fernando Simón al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències sanitàries.

Fernando Simón dóna positiu El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va donar diumenge positiu en el primer test per detectar la presència del coronavirus, i es troba a l’espera d’obtenir nous resultats que confirmin la infecció.

Descàrrega de les gairebé 14 tones de material sanitari per combatre el Covid-19 procedents de la Xina.

Descàrrega de les gairebé 14 tones de material sanitari per combatre el Covid-19 procedents de la Xina.MINISTERIO DE DEFENSA

tracking