SEGRE

IGUALADA

La Generalitat recomana utilitzar mascaretes per anar a comprar

El Govern central estudia instar a utilitzar-les sempre que se surti al carrer || Salut ha incorporat 1.200 nous professionals als centres sanitaris catalans

Dos treballadors d’un supermercat de Barcelona porten la compra a casa d’uns clients.

Dos treballadors d’un supermercat de Barcelona porten la compra a casa d’uns clients.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat va recomanar ahir utilitzar mascaretes a les persones que surtin dels seus domicilis per anar a comprar. De la mateixa manera, també va aconsellar utilitzar guants per tocar els aliments, així com una bossa o carro propis, dels quals l’ansa o agafador s’hauria de desinfectar abans d’agafar-lo, i rentar-se les mans quan es torni a casa.

Per la seua part, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reconegut que el Govern central estudia la possibilitat de recomanar a la població l’ús de mascaretes per sortir al carrer, si bé ha assegurat que encara no pot confirmar si s’adopta aquesta mesura. L’ús generalitzat de màscares per prevenir contagis ha generat aquestes últimes setmanes controvèrsia, fins i tot entre els especialistes. En aquest sentit, alguns experts determinen que l’ús de les mascaretes ha de ser constant i, en canvi, d’altres asseguren que només serveixen per protegir-se en circumstàncies molt determinades.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ja va indicar al principi de la pandèmia que les mascaretes només s’haurien d’utilitzar si hi ha símptomes o s’està en contacte amb malalts i va instar a no acabar les existències, ja que són molt necessàries per al personal sanitari.

Mentre ahir es debatia sobre l’ús o no de les mascaretes, la consellera de Salut, Alba Verges, va xifrar en més de 1.200 els professionals incorporats al sistema sanitari català durant la crisi del coronavirus incloent-hi prop de 700 professionals, 36 de jubilats, un centenar de voluntaris i uns 400 estudiants. A Catalunya es van registrar ahir un total de 2.508 morts al sumar-hi 173 noves defuncions, i els contagis es van situar en els 24.734. Per la seua part, la Conca d’Òdena, una de les zones més castigades, no va registrar cap víctima mortal però va assolir els 644 contagis, mentre els municipis demanaven tests per a les residències i material de protecció.

tracking