SEGRE

MADRID

Sánchez decideix avui si demana allargar l'estat d'alarma fins al 26

Ho farà després de reunir-se amb els tècnics de la gestió de la crisi || Espanya va ser ahir per unes hores el segon país del món amb més contagis després dels EUA

Pedro Sánchez va visitar ahir una empresa que fabrica respiradors.

Pedro Sánchez va visitar ahir una empresa que fabrica respiradors.EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, comunicarà avui dissabte si demana al Congrés una nova pròrroga de l’estat d’alarma, fins al dia 26 d’abril, després d’informar els líders i portaveus dels partits de l’oposició.

Així ho va avançar ahir el ministre de sanitat, Salvador Illa, durant una compareixença davant la premsa al palau de la Moncloa. El que és motiu d’anàlisi i discussió és si aquesta nova pròrroga ha de mantenir les restriccions tal com són ara o si es podria tornar a la situació anterior a començaments d’aquesta setmana, quan es va reduir l’activitat productiva als serveis considerats essencials amb l’objectiu de reduir els desplaçaments i controlar la pressió actual sobre les UCI.

Aquest serà un aspecte que Sánchez analitzarà demà tant amb els científics que assessoren el Govern espanyol en aquesta crisi com amb els membres del Comitè Tècnic de Gestió del Coronavirus amb qui es reuneix diàriament i al qual pertanyen els quatre ministres designats com a autoritats competents sota l’estat d’alarma (Sanitat, Interior, Defensa i Transports). Posteriorment, parlarà amb els líders dels partits de l’oposició. Els comunicarà, va destacar el ministre Illa, “la decisió que es prengui sobre una eventual pròrroga de l’estat d’alarma”. Després, diumenge, Sánchez tornarà a tenir una reunió telemàtica amb els presidents autonòmics. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va pretendre ahir llançar un missatge d’optimisme expressant la seua confiança que Espanya aconseguirà recuperar la quotidianitat “molt abans” del que els seus propis ciutadans esperen.

Així ho va manifestar en una breu al·locució davant de directius i treballadors de la fàbrica de material sanitari Hersill, que va firmar un contracte per subministrar al Govern estatal 5.000 respiradors en les properes setmanes i les instal·lacions de la qual a Móstoles va visitar Sánchez ahir al migdia. El PP va acusar Sánchez de saltar-se la quarantena i no donar exemple.

Espanya, amb gairebé 118.000 contagis, va ser ahir per unes hores el segon país del món amb més casos darrere dels EUA (vegeu el desglossament).

Illa no descarta recomanar que tota la població utilitzi mascaretes El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va reconèixer ahir que el Govern està estudiant la possibilitat de recomanar a la població l’ús de mascaretes per sortir al carrer, si bé va assegurar que encara no pot confirmar si s’adopta aquesta mesura.

tracking